Op bezoek bij Tom Pidcock in Leeds, die toen al showde dat hij Superman op de fiets is.
Volledig scherm
PREMIUM
Op bezoek bij Tom Pidcock in Leeds, die toen al showde dat hij Superman op de fiets is. © PA Images

Tom Pidcock, vier jaar geleden als broekventje al Superman in Leeds: “Ik wil een legende worden”

VeldrijdenDe eerste wereldtitel in het veld is binnen voor Tom Pidcock. De 22-jarige Brit droomt al jaren van grootse dingen op de fiets. Wij gingen vier jaar geleden al op zoek naar zijn roots in Leeds, Pidcock wist het toen in de zetel van zijn ouderlijk huis al naast z'n vader en moeder: “In alles wat hij doet, wil hij de beste zijn. That’s Tom.”

21 reacties

 • Johan Maddens

  1 jaar geleden
  annemie Caelen , in 2020 won Pidcock de cross in Gavere voor VDPoel en Toon Aerts .Hij was toen 20 jaar !!
 • Peeters Francis

  1 jaar geleden
  Toch zielig,ze spreken hier meer over MVDP, die er niet bij kon zijn wegens rugklachten en Wout die niet naar de USA durfde reizen. Pidcock is de terrechte winnaar.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Hij werd wel al OS kampioen mountainbike, annemie Caelen - kerkhoffs. Waar Mathieu toch ook was. En hij is nog veel jonger dan Wout en Mathieu. Heeft dus nog meer groeimarge.
 • Erik Lejeune

  1 jaar geleden
  Nu doet iedereen alsof hij outstanding is terwijl hij 30 secondjes voor is en Wout hem dit seizoen zonder pech elke cross, keer op keer, op elk soort parcours gedegradeerd heeft. Hopelijk draait Wout zijn begrijpelijke keuze om het WK veldrijden niet te rijden positief uit in het voorjaar en levert Pidcock zijn keuze hem vermoeidheid op in het wegseizoen. Hopelijk zien we ook Mathieu verstoppertje vdp niet terug aan het front in het voorjaar. Forza Wout !
 • Antoine Van De Velde

  1 jaar geleden
  Voor Mathieu en Wout is de wereldtrui van Tom Pidcock een goeie zaak, hij is hun grootste concurrent en krijgt er nu ook de druk van een echte topper bij.