Tom Pidcock.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Pidcock. © Belga/Instagram Pidcock

Tom Pidcock, de ‘Britse variant’ op tenoren Van Aert en Van der Poel: “Ze waren mijn idolen, nu moet ik er tegen koersen”

VeldrijdenPandemisch, de dominantie van Van Aert en Van der Poel. Al wint de Britse variant Tom Pidcock (21) stilaan terrein. Krachtig. Hardnekkig. Agressief. Maar voorlopig minder ‘dodelijk’. “Ik heb nog niet half zoveel brute kracht als Wout en Mathieu.”

8 reacties

 • Lisette Van Eester

  2 jaar geleden
  Ik denk dat hij tweede gaat eindigen.
 • ROGER DEPREZ

  2 jaar geleden
  Als WVA en MVDP nog meer topwedstrijden gaat rijden op de weg en ook de grote rondes zal de explosiviteit nog verminderen, ik vind het al verbazend dat Wout na twee jaar in topwedstrijden op de weg nog altijd aan de top staat in het veldrijden, men moet toch spreken van twee uitzonderlijke renners en atleten.
 • René Pijnacker

  2 jaar geleden
  Is nog steeds 'maar' belofte hè? En vaak de beste na de twee tenoren. Wat dan te denken van de andere elite renners. Wat hij in Namen heeft laten zien, chapeau!
 • Kris Claes

  2 jaar geleden
  Stop met hem voortdurend op te hemelen. Zoveel heeft hij echt nog niet laten zien dit seizoen. Kan amper race volmaken zonder terugval.
 • fred degret

  2 jaar geleden
  gewoon de beste van de dag gaat winnen en liefst zonder dat er iemand pech heeft
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Beelden tonen hoe veldrijders zittend naar beneden glijden op onberijdbaar EK-parcours
  Play

  Beelden tonen hoe veldrij­ders zittend naar beneden glijden op onberijd­baar EK-par­cours

  De veldritwereld is gewaarschuwd: het EK-parcours ligt er bijzonder verraderlijk bij. Op beelden is te zien hoe het modderbad in Namen mogelijk nóg glibberiger is dan ooit tevoren. Op sommige stukken lijkt zittend naar beneden glijden zelfs de enige optie. Dat is ook Lucinda Brand niet ontgaan. De Nederlandse moet door een handblessure passen voor het EK, maar dat lijkt haar weinig te kunnen deren. Op Instagram deelt ze een video waarbij ze hartelijk lacht met de vele glij- en valpartijen van haar collega’s tijdens de verkenning. Bekijk de video hierboven.