BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Thijs Aerts kroont zich na boeiende strijd tot beloftekampioen en droomt van een profcontract

VeldrijdenThijs Aerts is voor de tweede keer Belgisch kampioen veldrijden bij de beloften. Na een spannende cross in het zand van Koksijde haalde de 21-jarige renner van Telenet-Fidea Lions het voor eerstejaarsbelofte Toon Vandebosch en diens ploegmakker Stijn Caluwé. Yannick Peeters, die andere topfavoriet, moest zich tevreden stellen met een vierde stek.

3 reacties

 • Patrick Verhoeven

  5 jaar geleden
  Als eerstejaars belofte de wedstrijd openbreken, domineren en bijna winnen...je moet het maar doen! En dat dan nog eens met twee voetjes "op het zand". Proficiat!
 • cor vermonden

  5 jaar geleden
  De kempenzonen doen het goed dit jaar.
 • Ronny Popelier

  5 jaar geleden
  Het is nu al een heel mooi sportief weekend voor Sven Nys , na de titel van klasbak Thibau, nu de titel voor Fidea met Aerts. En wie straks bij de dames en de prof renners. Mooi toch met wat spanning.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Op naar aparte categorie voor transgender personen na heisa rond Amerikaanse renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”
  PREMIUM
  Veldrijden
  25

  Op naar aparte categorie voor transgen­der personen na heisa rond Amerikaan­se renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”

  Tien dagen geleden stond Austin Killips nog op het podium van de cross van Zonnebeke, maar de trans vrouw ‘voldoet’ niet aan de selectiecriteria van de Amerikaanse bond en start zaterdag niet op het WK. De UCI denkt na om in de toekomst een aparte categorie voor transgender personen in te voeren om inclusie te bevorderen en competitievervalsing te vermijden.