Thibau Nys raakt gevoelige snaar bij ouders en zijn lief: “Chapeau dat je met zo’n druk kan omgaan”

Apetrots zijn ze, Sven Nys en Isabelle Nijs. Onze journalist Stijn Vlaeminck kon de mama en papa van U23-wereldkampioen Thibau Nys spreken net voor hun zoon zaterdag als wereldkampioen over de streep reed en het mag duidelijk zijn: het 20-jarige talent raakte opnieuw een gevoelige snaar bij zijn ouders.

39 reacties

 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Je jeugd opgeven is het ergste wat je kan doen want alleen maar fietsen wordt heel eentonig net als om 8/9uur naar bed en om 3uur klaar wakker...en feesten kan ook met een minimum aan alcohol, ontspannen doet inspannen...
 • ingrid de laeter

  2 maanden geleden
  Dikke proficiat thibau .. goe bezig mateken x
 • Joannes Maes

  2 maanden geleden
  Prachtig toch, in de toekomst moet je geloven, topsport jongeren geven hun jeugd helemaal op, zelfs in vele gevallen hun scholing, het is slechts het topje van de berg die echt goed zijn boterham verdient in de sport. Véél bewondering voor iedereen rond hem die allemaal mee véél opofferingen plegen, zonder uw omgeving lukt dit niet !!!
 • Els Martin

  2 maanden geleden
  Zag ik in de uitslag nu ergens Leon Schots staan, hij moest hier toch makkelijk meekunnen in deze amateurscross onder boerenjongens...
 • Nick Mees

  2 maanden geleden
  @leon schots Smaakt dat nu, zo’n citroen als ontbijt? Verzuurde vent
 1. KIJK. Veldrijden is niet voor doetjes: kranige Canadees trekt op WK eigen vinger weer in de kom
  1

  KIJK. Veldrijden is niet voor doetjes: kranige Canadees trekt op WK eigen vinger weer in de kom

  Mathieu van der Poel en Wout van Aert gingen gisteren op het WK veldrijden met alle aandacht aan de haal. Maar in de achtergrond viel er ook een opmerkelijk beeld te bespeuren. Michael Van den Ham kwam ten val en zag daarbij dat zijn vinger uit de kom was geschoten. Maar aan opgeven, dacht hij niet. De Canadees trok zijn vinger namelijk eigenhandig weer recht. Bekijk hieronder de beelden - niet voor gevoelige kijkers.