Thibau Nys ontving vandaag zijn Kristallen Fiets.
Volledig scherm
Thibau Nys ontving vandaag zijn Kristallen Fiets. © Photo News

Thibau Nys ontvangt trofee van Jongere van het Jaar na deugddoende rentree: “Deze krijgt een mooi plaatsje naast die van vorig jaar”

VeldrijdenThibau Nys heeft na de Flandriencross van Hamme zijn officiële Kristallen Fiets-exemplaar als beste Jongere van het Jaar in ontvangst mogen nemen. “Een tweede wiel om erbij te zetten, ik ben heel tevreden”, klinkt het bij Nys, die de trofee een tweede jaar op rij won. Volgende week verdedigt hij mee de Belgische eer op het WK veldrijden in Fayetteville.

12 reacties

 • Berthie Gijsen

  4 maanden geleden
  Dat is de zoon van hé .
 • Johan Maddens

  4 maanden geleden
  Voor alle duidelijkheid moet Thibau het wel nog opnemen tegen mannen van 3 a 4 jaar jaar oude bij de beloften .Hij heeft nog niet het vermogen op 19 jarige leeftijd tegen deze mannen op iets zwaardere omlopen .Maar klasse komt boven en gun dit enorm talent nog wat tijd a.u.b !!
 • Rik Cappelle

  4 maanden geleden
  Ja je houdt het inderdaad niet voor mogelijk dat er nog zijn die vinden dat hij de Kristallen Fiets als beste belofte niet verdient. Belgisch Europees en Wereldkampioen is natuurlijk voor sommigen niet genoeg. Kampioen van Sjakamaka dat telt voor die.
 • Rik Bogaert

  4 maanden geleden
  Het mag wel beginnen komen als hij idd zo ne crack zal worden!
 • nicole haeck

  4 maanden geleden
  Denk ook niet dat hij bij eerste zal eindigen, geen podium op het wk .
 1. "Families en huwelijken kapot maken kan hij als de beste, nu de sport nog en de cirkel is rond": broers Wellens woest op ex-mentor Van Kasteren
  Veldrijden
  52

  "Families en huwelijken kapot maken kan hij als de beste, nu de sport nog en de cirkel is rond": broers Wellens woest op ex-mentor Van Kasteren

  Het vertrek van Emiel Verstrynge (20) en Joran Wyseure (21) bij Tormans zorgt voor veel opschudding in veldritland. Nadat Jan Tormans en Patrick Lefevere, die het duo zien vertrekken naar Alpecin-Fenix, al uithaalden naar makelaar Hans van Kasteren, heeft nu ook Bart Wellens cynisch gereageerd. Wellens - huidig ploegleider van beide renners - vindt dat de twee een mes in zijn rug steken.