Thibau Nys.
Volledig scherm
Thibau Nys. © BELGA

Thibau Nys maakt volgende maandag rentree in Koppenbergcross bij U23, ook EK-selectie is binnen: “Extra basistraining zal op korte termijn renderen”

VeldrijdenStiekeme hoop wordt werkelijkheid. Thibau Nys (18) duikt volgende maandag, in de Koppenbergcross, opnieuw het veld in. Nys jr. is hersteld van de sleutelbeenbreuk die hij op 10 oktober opliep in de WB-manche in het Amerikaanse Waterloo. Ook zijn selectie voor het EK U23, één week later in Wijster (Drenthe), is bij deze een feit.

1 reactie

 • Eduard Dierckx

  1 maand geleden
  OK, ik ben paraat aan de buis. Benieuwd...
 1. Michael Vanthourenhout door zware verkoudheid ook niet aan de start in WB-manche van Koksijde
  Veldrijden
  1

  Michael Vanthouren­hout door zware verkoud­heid ook niet aan de start in WB-manche van Koksijde

  Michael Vanthourenhout start straks ook in de Wereldbekermanche van Koksijde niet. De 27-jarige veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal is nog niet hersteld van zijn zware verkoudheid. Daardoor kwam Vanthourenhout gisteren niet in actie in de vierde manche van de Superprestige in Merksplas. Nadat hij eerder Gieten, Ruddervoorde en Niel liet schieten heeft hij in dat klassement geen plek te verdedigen. In de Wereldbeker staat hij echter vijfde. Vanthourenhout probeert nu goed uit te zieken voor komend weekend. Zaterdag 27 november is het de Urban Cross in Kortrijk (X²O Badkamers Trofee), een dag later de Wereldbekermanche in Besançon. Wellicht neemt hij ook de Superprestigewedstrijd in Boom (4/12) op in zijn programma - dat was niet voorzien.