Thibau Nys.
Volledig scherm
Thibau Nys. © BELGA

Thibau Nys maakt volgende maandag rentree in Koppenbergcross bij U23, ook EK-selectie is binnen: “Extra basistraining zal op korte termijn renderen”

VeldrijdenStiekeme hoop wordt werkelijkheid. Thibau Nys (18) duikt volgende maandag, in de Koppenbergcross, opnieuw het veld in. Nys jr. is hersteld van de sleutelbeenbreuk die hij op 10 oktober opliep in de WB-manche in het Amerikaanse Waterloo. Ook zijn selectie voor het EK U23, één week later in Wijster (Drenthe), is bij deze een feit.

1 reactie

 • Eduard Dierckx

  1 jaar geleden
  OK, ik ben paraat aan de buis. Benieuwd...
 1. Sweeck neemt in Otegem revanche, Belgisch kampioen Vanthourenhout speelt na korte nacht amper rol van betekenis
  Play
  Veldrijden
  43

  Sweeck neemt in Otegem revanche, Belgisch kampioen Vanthouren­hout speelt na korte nacht amper rol van betekenis

  Na zijn zilveren medaille op een tumultueus BK van gisteren heeft Laurens Sweeck in Otegem revanche genomen. Halfweg nam hij op een zware omloop afscheid van de rest. Kersvers Belgisch kampioen Michael Vanthourenhout - afgelopen nacht pas om 3 uur in zijn bed - kwam na een mindere start even vooraan piepen, maar moest al snel de rol lossen en werd negende. Tijdens de cross zat het er trouwens opnieuw helemaal op met Sweeck.
 2. INTERVIEW. Tomas Van Den Spiegel over het succes en de gebreken van de Wereldbeker: “De kalender is te vol, dáár ligt de zwakte van deze sport”
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  4

  INTERVIEW. Tomas Van Den Spiegel over het succes en de gebreken van de Wereldbe­ker: “De kalender is te vol, dáár ligt de zwakte van deze sport”

  Cross, dat is Vlaanderen en gedaan. Fout! Benidorm en Dublin hebben bewezen dat het veldrijden ook levensvatbaar is buiten onze regiogrenzen. Grote baas van Flanders Classics Tomas Van Den Spiegel over het succes en de gebreken van de nieuwe Wereldbeker. “Wij willen over veel spreken, maar wat zeker niet de bedoeling kan zijn, is dat er minder Wereldbekermanches komen en dat hun plaats dan ingenomen wordt door nog meer Vlaamse wedstrijden.”