Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Thibau Nys heeft de WK-knoop doorgehakt: “Ik moet niet aan mezelf twijfelen of deze selectie terecht is”

WK veldrijdenHeel af en toe voelt hij nog een zeurende pijn — in zijn rug, niet aan zijn schouder — maar de hinder is niet groot genoeg om hem weg te houden van de belangrijkste cross van het jaar. Thibau Nys (19) hakte de knoop door: hij rijdt het WK in Amerika. “Als een volledig fitte atleet.”

16 reacties

 • bernard vermeulen

  4 maanden geleden
  Goede renner maar had hij niet beter iets beter laten herstellen, hij heeft nog zee van tijd, maar zoals gezegd hier, hij zal voor de weg kiezen en cross als training zien en dan net als Wout het WK skippen, maar daar is hij toch nog zo jong voor en kon hij deze beslissing ook een paar jaar later nemen, maar het is net zoals alle anderen een vrij mens.
 • Johan Maddens

  4 maanden geleden
  Waarom zou hij niet meer crossen , de beste basis leg je in het veldrijden voor op de weg .Zo reed Roger de Vlaeminck ook een 10 crossen per jaar , wat Wout Van Aert nu ook doet en dan nog met succes !!
 • guy raeymakers

  4 maanden geleden
  Ik zou gewoon gaan voor fulltime carriere op de weg thibau daar ligt de toekomst. Het veldrijden zonder de grote namen stelt niks meer voor. Oh jawel bij vrouwen is het niveau wel hoog.
 • wim rooyakkers

  4 maanden geleden
  Podium zou mooi zijn,al was het maar om al de hobby ploegleiders op hun nummer te zetten.
 • Eric De Baeremaeker

  4 maanden geleden
  Alles op de weg zetten de prestige is veel groter en dat is wereldwijd , veldrijden is van minder belang geworden enkel België en Nederland .
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Neemt Thibau Nys een risico door toch deel te nemen aan het WK veldrijden? “Niet ideaal, maar zeker niet onverantwoord”
  PREMIUM
  WK Veldrijden

  Neemt Thibau Nys een risico door toch deel te nemen aan het WK veldrijden? “Niet ideaal, maar zeker niet onverant­woord”

  Het staat nu 100% vast: Thibau Nys (19) verschijnt op 29 januari aan de start van het WK veldrijden voor beloften in het Amerikaanse Fayetteville. Bondsdokter Kris Van Der Mieren laat zijn licht schijnen op de situatie. “Als een topsporter uitsluitend zou mogen sporten op momenten waarop er geen sprake is van enig fysiek ‘mankementje’, dan zou die meer aan de kant staan dan wat anders.”
 1. Ploegleider Servais Knaven over Tom Pidcock, die in 2022 drie keer wereldkampioen wil worden: “Hij moet niet onderdoen voor Van Aert en Van der Poel”
  WK veldrijden
  5

  Ploeglei­der Servais Knaven over Tom Pidcock, die in 2022 drie keer wereldkam­pi­oen wil worden: “Hij moet niet onderdoen voor Van Aert en Van der Poel”

  Of Tom Pidcock, nu hij olympisch kampioen mountainbike is, ook de nieuwe wereldkampioen veldrijden kan worden? Ploegleider Servais Knaven gelooft van yes. Kan hij daarna, ook in 2022, wereldkampioen mountainbike worden? Knaven: “Jawel.” En kan hij dan in september in het Australische Wollongong Julian Alaphilippe uit de regenboogtrui rijden? Jazeker, zegt Knaven. “Ik ken maar één andere renner met dezelfde ambitie als Pidcock en dat is Mathieu van der Poel.”