Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Taaie Iserbyt geeft Pidcock lik op stuk in Hoogerheide: “En nu moeten we leren uit de kampioenschappen uit het verleden”

VeldrijdenPuntjes op de i, één week voor Fayetteville. Eli Iserbyt heeft in Hoogerheide de generale repetitie voor het WK veldrijden gewonnen. Tom Pidcock kreeg na een val bij de concurrentie een vrijgeleide naar de zege, maar een taaie Iserbyt ging in een enerverend slot nog met de bloemen lopen. 

10 reacties

 • Marika Peeters

  4 maanden geleden
  Wat een binnenpretjes moeten Tom en Lars hebben, wetende dat de Belgen het elkaar niet gunnen, en zelfs niet binnen de eigen rode brigade ( zoals ze reeds lieten zien in andere crossen), ze niet alleen tegen hun beide gaan rijden, maar ook tegen Eli en Toon, en voor eigen kans gaan. En daar gaat dan alle strategie of gemaakte afspraken binnen Belgische ploeg ...en vallen de Belgen weeral wereldwijd door de mand.
 • Dirk Van Den Bossche

  4 maanden geleden
  Als het voor Bockske maar genen Belg is , dan is hij content. Maar ja , je vriend Nederlander kan niet starten
 • patrick de bock

  4 maanden geleden
  Moest ik een weddenschap aangaan, ik zou toch inzetten op Pidcock!
 • Lucas Balieu.

  4 maanden geleden
  Belgen opletten, die Pidcock heeft vandaag gewoon even getest hoe hij ervoor stond. De volgende week staat hij er, mark my words
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Als je ziet hoe dicht Aerts terug kwam nadat hij eerst ver terug geslagen was dan reed die eigenlijk een geweldige race. Moet een paar keer een snelste ronde gereden hebben.
 1. Ploegleider Servais Knaven over Tom Pidcock, die in 2022 drie keer wereldkampioen wil worden: “Hij moet niet onderdoen voor Van Aert en Van der Poel”
  WK veldrijden
  5

  Ploeglei­der Servais Knaven over Tom Pidcock, die in 2022 drie keer wereldkam­pi­oen wil worden: “Hij moet niet onderdoen voor Van Aert en Van der Poel”

  Of Tom Pidcock, nu hij olympisch kampioen mountainbike is, ook de nieuwe wereldkampioen veldrijden kan worden? Ploegleider Servais Knaven gelooft van yes. Kan hij daarna, ook in 2022, wereldkampioen mountainbike worden? Knaven: “Jawel.” En kan hij dan in september in het Australische Wollongong Julian Alaphilippe uit de regenboogtrui rijden? Jazeker, zegt Knaven. “Ik ken maar één andere renner met dezelfde ambitie als Pidcock en dat is Mathieu van der Poel.”
 1. Laurens Sweeck maakt zich boos maar wint wel Parkcross van Maldegem: “Hard voor moeten knokken”
  Play
  Veldrijden
  34

  Laurens Sweeck maakt zich boos maar wint wel Parkcross: “Ze hielden de achtervol­ging net draaiende”

  Laurens Sweeck heeft de Parkcross van Maldegem gewonnen, de voorlaatste manche van de Ethias Cross. Sweeck opende de debatten, kreeg het gezelschap van Michael Vanthourenhout, maar die viel op drie ronden van het einde letterlijk weg. Eli Iserbyt werd tweede, voor Lars van der Haar. Sweeck maakte zich onderweg ook even boos omdat z’n ploegmaats te weinig steun verleenden.