BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Sweeck wint Ethias Cross in Leuven na sprint tegen Aerts, die alleen moet opboksen tegen blok: “Misschien moet ik andere tactiek gebruiken”

VeldrijdenLaurens Sweeck heeft na de Jaarmarktcross van Niel ook de Ethias Cross van Leuven gewonnen. De Belgische kampioen klopte Toon Aerts in de sprint na een tactisch steekspel. Michael Vanthourenhout werd derde, Europees kampioen Iserbyt eindigde op plaats vier. Bij de vrouwen gingen de bloemen naar wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado.

28 reacties

 • glenn wouters

  7 maanden geleden
  Veel koersverstand moet je niet hebben om te begrijpen dat Sweeck deed wat hij moest doen.Toon geeft het zelf ook toe, maar die heeft dan ook koersverstand.En nu roepen om MVDP en WVA terug in de cross te hebben, en als die alles op een hoopje rijden dan weer roepen dat er niets aan de cross is.
 • Roger Rutjes

  7 maanden geleden
  Toon gaf toch zelf in een interview toe dat hij op dezelfde manier zou gereden hebben indien niet Dieter VT maar Lars VDH achter hen zou gezeten hebben, dus wat is het probleem ?
 • Karel Van Beeck

  7 maanden geleden
  Toon moet een 3-tal crossen (of meer) op het wiel van Iserbyt rijden. Dat de rest maar werkt dan. Maakt niet uit wie wint. Iserbyt zal dan niet gelukkig zijn en moet dan hard werken om een overwinning te halen ( met Toon in zijn wiel)
 • Pat Debal

  7 maanden geleden
  verdient gewonnen heeft er voor gestreden 
 • Eddy De Splenter

  7 maanden geleden
  Een goede crosser Sweeck maar  ik had mijn armen niet in de lucht durven gooien .