Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Sportief geen probleem, financieel bittere pil: “Het is niet zomaar even organiseren zonder publiek en doe maar verder”

VeldrijdenWaarom schieten de veldritorganisatoren collectief in een kramp na de maatregelen van het Overlegcomité? Sportief is er geen enkel probleem, financieel natuurlijk wel. Geen fans, betekent geen inkomsten. En dat terwijl aan het BK bijvoorbeeld al een kostenplaatje van meer dan 700.000 euro hangt. “Het is niet zomaar even organiseren zonder publiek en doe maar verder. Dit is een bittere pil.”

4 reacties

 • francois demunter

  1 jaar geleden
  Kerstmarkten zijn voor DE CROO belangrijker. Veldritten zijn van ondergeschikt belang omdat dit maar een feest is voor de gewone man.
 • Filip De Ridder

  1 jaar geleden
  Waarom moet dat toch allemaal zoveel kosten? Waar gaat al dat geld naartoe? Het gaat toch om de sport, of niet? Het lijkt er hoe langer hoe meer op dat er in ons huidige maatschappelijk systeem meer zeepbellen zijn dan wat anders... De niet zeepbel-sectoren en beroepen lijken erg beperkt en blijven ondergewaardeerd. Hoe kunnen wij overleven zonder eten moesten er geen landbouwers zijn? Hoe zouden we gezond blijven zonder zorgsector? Hoe slimmer worden zonder onderwijs? DAT zijn de helden!
 • David Van herreweghe

  1 jaar geleden
  Mr de Decker gaat het weer regelen ze
 • Peter Van Mol

  1 jaar geleden
  Als de veldrijders, die toch ook een dik loon krijgen, nu eens gratis komen rijden. Van Aert, VDP, Iserbyt, Aerts en Pidcock die gratis starten is al 100.000€ gerecupereerd.
 1. Uw gids voor het WK veldrijden: is het parcours nu in het voordeel van Van Aert of van Van der Poel? En wie rijdt in welke categorie?
  25

  Uw gids voor het WK veldrijden: is het parcours nu in het voordeel van Van Aert of van Van der Poel? En wie rijdt in welke categorie?

  Komend weekend is Hoogerheide het toneel voor de wereldkampioenschappen veldrijden. De apotheose van de crosswinter, met bij de mannen elite het verwachte titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Heeft u nog geen kennisgemaakt met het parcours? Of weet u niet precies wie (en in welke categorie) aan de start verschijnt? Met onderstaande gids bent u helemaal mee. Daarnaast kunt u ook deelnemen aan de Gouden Cross en kans maken op fantastische prijzen!
 2. Onze columnist gelooft op WK niet in de ‘hand van Adrie Van der Poel’: “Je kunt geen parcours voor Mathieu tekenen dat ook Wout niet ligt”
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  31

  Onze columnist gelooft op WK niet in de ‘hand van Adrie Van der Poel’: “Je kunt geen parcours voor Mathieu tekenen dat ook Wout niet ligt”

  Winst voor Van Aert in Hamme. Een zege voor Van der Poel in Besançon. De ‘Grote Twee’ zijn klaar voor het WK veldrijden. Het parcours in Hoogerheide is mee uitgetekend door Adrie - vader van Mathieu. Kan dat wel? Onze columnist Niels Albert ziet er geen graten in. “Volgens mij neemt Wout ook probleemloos een balk van 40 centimeter” Wat beslist dan wel over winst of verlies?
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Van Aert heeft de blik van de killer, Van der Poel snuift en trekt de bovenlip op: waarom het WK in Hoogerheide het spannendste in jaren wordt
  PREMIUM
  Veldrijden
  20

  Van Aert heeft de blik van de killer, Van der Poel snuift en trekt de bovenlip op: waarom het WK in Hoogerhei­de het spannend­ste in jaren wordt

  De ene zijn ogen schoten vuur. De andere trok de hele tijd zijn bovenlip op. Na de demonstraties van Wout van Aert (28) en Mathieu van der Poel (28) kondigt het WK veldrijden van komende zondag in Hoogerheide zich aan als een thriller. “Verrast kan ik niet meer worden: ik weet dat Mathieu er zal staan”, aldus Van Aert. “Ik denk niet dat één zo’n versnelling als gisteren zal volstaan om Wout te verslaan”, zegt Van der Poel dan weer. Dit wordt het spannendste WK in jaren.