Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Rugpijn blijft Van der Poel achtervolgen: “Haal ik het WK, des te beter. Indien niet, richt ik me op het voorjaar”

VeldrijdenMathieu van der Poel (26) schrapt de crossen van Loenhout en Hulst van zijn kalender. De wereldkampioen veldrijden raakt niet verlost van een probleem met de rug. Hij gaf maandag op in de cross in Heusden-Zolder en nu ziet ook zijn deelname aan het WK in het Amerikaanse Fayetteville (30 januari) er bedenkelijk uit. De renner en zijn ploegleiding houden al rekening met een mogelijk forfait voor het WK.

40 reacties

 • dirk govaerts

  8 maanden geleden
  .Hij is niet 100% fit , zn rug blijft last veroorzaken en dan probeert hij de 1e cross op een loodzwaar parcours met Wout mee te gaan . Gevolg , zn rug protesteert en hij staat nu weer verder van af dan voorheen , niet te lang wachten met beslissen over WK .Ht zal je rust geven
 • patrick isenborghs

  8 maanden geleden
  en waarom zou hij komedie spelen ? Als die jongen 30 crossen wint & dan eens verliest is hij niet goed genoeg of op zijn terug weg. De enige fout die hij volgens mij gemaakt heeft is veel te vlug terug op de fiets te zitten na zijn val in Tokio voor de voorbereiding op PR . Kwetsuren hebben tijd nodig om te helen en dat willen forceren eist zijn tol zeker voor iemand die overal top wil zijn .Rusten tot die kwaal voorbij is & dan zich stillaan voorbereiden op zijn verdere doelen met of zonder WK
 • LUC DE LATHAUWER

  8 maanden geleden
  Snel beter Matje en hopelijk zien we je op het Wk als winnaar over de meet komen
 • paul koudijs

  8 maanden geleden
  Voor een professionele begeleiding is het onbestaanbaar dat het zolang moet duren vooraleer er duidelijkheid is over een rugblessure. Hebben ze een arts in opleiding aan het roer bij Alpecin?
 • Karel Belmans

  8 maanden geleden
  mijn sympathie voor Vdpoel zakt met de minuut! Die man is niet eerlijk! Nu weer...niet gevallen, maar uiteindelijk wel gevallen! Eigenlijk wordt hij zoals zijn vader! Wees toch eerlijk man!
 1. Laurens Sweeck maakt zich boos maar wint wel Parkcross van Maldegem: “Hard voor moeten knokken”
  Play
  Veldrijden
  34

  Laurens Sweeck maakt zich boos maar wint wel Parkcross: “Ze hielden de achtervol­ging net draaiende”

  Laurens Sweeck heeft de Parkcross van Maldegem gewonnen, de voorlaatste manche van de Ethias Cross. Sweeck opende de debatten, kreeg het gezelschap van Michael Vanthourenhout, maar die viel op drie ronden van het einde letterlijk weg. Eli Iserbyt werd tweede, voor Lars van der Haar. Sweeck maakte zich onderweg ook even boos omdat z’n ploegmaats te weinig steun verleenden.