Wout van Aert moest z'n meerdere herkennen in Mathieu Van der Poel en kon na afloop zijn ontgoocheling moeilijk verbergen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert moest z'n meerdere herkennen in Mathieu Van der Poel en kon na afloop zijn ontgoocheling moeilijk verbergen. © Photo news/Belgian Cycling

RECONSTRUCTIE. Zo won Mathieu van der Poel het mentale steekspel van Wout van Aert

Wout van Aert werd op het WK veldrijden in Hoogerheide verslagen door Mathieu van der Poel, maar nog meer door de verrassing. De Nederlander stuurde aan op het scenario waar Van Aert al een hele cross op hoopte: een sprint. Het bracht onze landgenoot in de war. “Ik ben daardoor vergeten mijn sprint te rijden.” Een reconstructie van waar het verkeerd is gelopen.

24 reacties

 • dirk de bondt

  1 maand geleden
  Wout moest al 100m voor ze de straat opdraaien op kop gezeten hebben aan een hoog tempo om dan op de straat volle bak tot op de streep te spurten
 • Jan Van Humbeeck

  1 maand geleden
  Mooie pakkende wedstrijd met een meer dan terechte winnaar. Alleen spijtig dat de commentatoren nooit zwijgen tijdens de ceremonie zodat je niks kunt verstaan van wat er gezegd wordt door organisatie. Voor de rest 👍
 • Sonja VanDeWiele

  1 maand geleden
  Respect voor beide fantastische renners. Ze zijn aan elkaar gewaagd, maken de cross en het wielrennen mooier en spannender. Je mag voor de één of andere zijn, maar niet tegen één van hen. Er kan ook maar één de winnaar zijn en dat is de sterkste en slimste op het cruciale moment..
 • René Pijnacker

  1 maand geleden
  In ronde 1 met een beetje hulp van Lars de overige Belgen uitgeschakeld om niet in de weg te komen rijden en vervolgens Wout het eerste half uur stukje bij beetje gesloopt en mooi in de sprint afgerond. De sterkste van de dag ditmaal.
 • jozef vanslembrouck

  1 maand geleden
  Waarom blijven hameren en modder gooien over die balken? Bij de andere mannelijke categorieën sprong een groot deel over die balken, waarom zou dit dan een groot nadeel voor Wout geweest zijn? Daarbij de koers werd hoofdzakelijk door Mathieu gedomineerd, vergelijk het aantal aanvallen. Dit doet uiteraard niks af van de prestatie van Wout, hij heeft zich waardig gedragen, daarbij de ene dag is ook de andere niet. Wie weet winnaar volgend treffen.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.