Het podium in Bredene van links naar rechts: Toon Aerts, Mathieu van der Poel en Michael Vanthourenhout.
Volledig scherm
Het podium in Bredene van links naar rechts: Toon Aerts, Mathieu van der Poel en Michael Vanthourenhout. © Photo News

REACTIES. Van der Poel: “Moest blijven opletten op mijn techniek” - Aerts: “Verbazingwekkend hoe hij telkens die bochten aansnijdt”

VeldrijdenDe Sylvestercross in Bredene - traditioneel de laatste veldrit van het jaar - is gewonnen door Mathieu van der Poel. De Nederlander haalde het voor Toon Aerts en Michael Vanthourenhout, maar hoopt aan het einde van een bijzonder jaar vooral op een nieuw normaal. Hieronder alle reacties op een rij.

9 reacties

 • patrick isenborghs

  3 weken geleden
  dit was een cross zoals uit de oude doos maddens , ploeteren ,hindernissen , lopen & fietsen en dat was vroeger niet anders. Uitzonderingen zoals Dendermonde waar meer gelopen werd als gereden waren vroeger ook geen wekelijkse parcours
 • wim rooyakkers

  3 weken geleden
  Wat kunnen supporters toch zeuren. De beste van de dag wint meestal, en anders worden ze 2e of 3e,en dat is ook een mooie uitslag.
 • Johan Maddens

  3 weken geleden
  Gertjan , neem er dan nog lopen bij en we hebben een echte cross zoals zondag in Dendermonde !
 • Gertjan Vanneste

  3 weken geleden
  Dit was een cross met beide aspecten, ploeteren en rijden. Vorige keer was het enkel ploeteren.
 • Filip Jily

  3 weken geleden
  Hij is sneller voor de bocht, in de bocht en na de bocht trekt hij sneller op Toon. Hij rijdt rond op nog geen 90% van zijn capaciteit.moet minder diep gaan waardoor hij sneller recupereert. Traint harder dan dat hij koerst. Maw hij speelt “leuk crossje” en “aangenaam rondje”. Combinatie serieus op de weg of mtb en cross zorgt voor fond. De Vlaminck wist dat al.
 1. REACTIES. Van Aert over het BK: “Ben ook nu de favoriet” - Vanthourenhout: “Geen parcours waar Wout zijn kracht kwijt kan”
  Play
  Veldrijden

  REACTIES. Van Aert over het BK: “Ben ook nu de favoriet” - Vanthouren­hout: “Geen parcours waar Wout zijn kracht kwijt kan”

  Van Aert had alles behalve een topdag in Hulst en moest genoegen nemen met de tweede plaats. “Ik voelde me vooraf goed, alleszins beter dan in Baal. Maar tijdens de cross keerde dag gevoel. Ik ben blijven vechten voor mijn plekje in de Wereldbekerstand (Van Aert leidt daar met 15 punten voorsprong op Van der Poel en 19 op Vanthourenhout, nvdr), maar van harte ging dat niet”, aldus Van Aert bij VTM Nieuws.
 1. Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"
  Play

  Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"

 2. Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantaine
  Play
  Australian Open

  Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantai­ne

  18 januari