Laurens Sweeck (links) en Quinten Hermans (rechts) mochten als respectievelijk tweede en derde mee het podium op met Wout van Aert.
Volledig scherm
Laurens Sweeck (links) en Quinten Hermans (rechts) mochten als respectievelijk tweede en derde mee het podium op met Wout van Aert. © Photo News

REACTIES. Runner-up Sweeck: “Deze lijn doortrekken tot WK” - Iserbyt en Aerts zakken door het zand

BK VeldrijdenIn de schaduw van Belgisch kampioen Wout van Aert kaapten Laurens Sweeck en Quinten Hermans de overige podiumplaatsen weg. Het hoogst haalbare, want ze moesten zoals verwacht hun meerdere erkennen in Van Aert. “Ik moest mijn tenen uitkuisen om hem één ronde te volgen", aldus Quinten Hermans. Toon Aerts en Eli Iserbyt, vooraf twee schaduwfavorieten, zakten door het zand.

8 reacties

 • viaene philippe

  4 maanden geleden
  Dat de slimste mag winnen ,tactiek is zondag van cruciaal belang ,niet de eerste ronde vollen bak de favorieten laten werken en dan keihard toeslaan .
 • Dirk Van Den Bossche

  5 maanden geleden
  1wedstrijd van Sweeck en denkt ook al van wereldkampioen te worden.Dan zal hij toch niet altijd zo lusteloos mogen rondrijden.
 • Jonah Kemps

  5 maanden geleden
  Als ze Wout verwijten een gelegenheidscoureur te zijn dan is Sweeck dat zeker. Al maand niks van gezien en plots staat hij daar gisteren weer.
 • peter De ridder

  5 maanden geleden
  Van een remonte gesproken, knap gedaan. In jezelf blijven geloven en blijven gaan heeft je zilver bezorgt. Ik wens jou een top 3 plaats op het WK . En dat is ABSOLUUT mogelijk.
 • Arie De Preter

  5 maanden geleden
  Laurens Sweeck moet dringend van ploeg veranderen,ten eerste om zijn start aan te pakken en ten tweede om er mede een echte kopman te zijn ….. elke koers wordt er door zijn eigen ploegmaats achter hem gejaagd!