Laurens Sweeck (links) en Quinten Hermans (rechts) mochten als respectievelijk tweede en derde mee het podium op met Wout van Aert.
Volledig scherm
Laurens Sweeck (links) en Quinten Hermans (rechts) mochten als respectievelijk tweede en derde mee het podium op met Wout van Aert. © Photo News

REACTIES. Runner-up Sweeck: “Deze lijn doortrekken tot WK” - Iserbyt en Aerts zakken door het zand

BK VeldrijdenIn de schaduw van Belgisch kampioen Wout van Aert kaapten Laurens Sweeck en Quinten Hermans de overige podiumplaatsen weg. Het hoogst haalbare, want ze moesten zoals verwacht hun meerdere erkennen in Van Aert. “Ik moest mijn tenen uitkuisen om hem één ronde te volgen", aldus Quinten Hermans. Toon Aerts en Eli Iserbyt, vooraf twee schaduwfavorieten, zakten door het zand.

8 reacties

 • viaene philippe

  4 maanden geleden
  Dat de slimste mag winnen ,tactiek is zondag van cruciaal belang ,niet de eerste ronde vollen bak de favorieten laten werken en dan keihard toeslaan .
 • Dirk Van Den Bossche

  4 maanden geleden
  1wedstrijd van Sweeck en denkt ook al van wereldkampioen te worden.Dan zal hij toch niet altijd zo lusteloos mogen rondrijden.
 • Jonah Kemps

  4 maanden geleden
  Als ze Wout verwijten een gelegenheidscoureur te zijn dan is Sweeck dat zeker. Al maand niks van gezien en plots staat hij daar gisteren weer.
 • peter De ridder

  4 maanden geleden
  Van een remonte gesproken, knap gedaan. In jezelf blijven geloven en blijven gaan heeft je zilver bezorgt. Ik wens jou een top 3 plaats op het WK . En dat is ABSOLUUT mogelijk.
 • Arie De Preter

  4 maanden geleden
  Laurens Sweeck moet dringend van ploeg veranderen,ten eerste om zijn start aan te pakken en ten tweede om er mede een echte kopman te zijn ….. elke koers wordt er door zijn eigen ploegmaats achter hem gejaagd!
 1. Na de transferheisa. U23-wereldkampioen Joran Wyseure is er nog altijd niet goed van: “Die tweet van Wellens met mes in de rug: heel erg”
  PREMIUM
  Veldrijden
  46

  Na de transfer­hei­sa. U23-wereldkam­pi­oen Joran Wyseure is er nog altijd niet goed van: “Die tweet van Wellens met mes in de rug: heel erg”

  Wereldkampioen veldrijden bij de U23 Joran Wyseure (21) werd zaterdag achtste in Gavere en zondag tweede in Brussel. Maar Wyseure haalde de voorbije dagen vooral het nieuws met een veelbesproken transfer naar de Alpecin-Fenix-ploeg van Philip en Christoph Roodhooft. Dat zorgde voor zoveel reuring dat Wyseure er nog altijd niet goed van is. “Tot dertig seconden voor de start van de cross in Gavere gisteren keerde mijn maag nog altijd van de stress en van de spanning.”
 2. Aaron Dockx grijpt net naast wereldtitel bij de junioren: “Alles gedaan zoals de bondscoach vooraf gezegd had”
  Play
  WK veldrijden
  8

  Aaron Dockx grijpt net naast wereldti­tel bij de junioren: “Alles gedaan zoals de bondscoach vooraf gezegd had”

  De Zwitser Jan Christen (17) is de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de junioren. In Fayetteville ging onze landgenoot Aaron Dockx, die vanaf de start in de voorposten streed, mee met de Zwitser en met de Brit Nathan Smith naar de streep. Dockx zette van ver de sprint in, maar moest in Christen zijn meerdere erkennen. De Nederlandse topfavoriet David Haverdings kwam na een val in de tweede van zes ronden niet meer in het stuk voor. “De cross kon niet perfecter verlopen", sakkerde Dockx na de aankomst.
 1. Ploegleider Servais Knaven over Tom Pidcock, die in 2022 drie keer wereldkampioen wil worden: “Hij moet niet onderdoen voor Van Aert en Van der Poel”
  WK veldrijden
  5

  Ploeglei­der Servais Knaven over Tom Pidcock, die in 2022 drie keer wereldkam­pi­oen wil worden: “Hij moet niet onderdoen voor Van Aert en Van der Poel”

  Of Tom Pidcock, nu hij olympisch kampioen mountainbike is, ook de nieuwe wereldkampioen veldrijden kan worden? Ploegleider Servais Knaven gelooft van yes. Kan hij daarna, ook in 2022, wereldkampioen mountainbike worden? Knaven: “Jawel.” En kan hij dan in september in het Australische Wollongong Julian Alaphilippe uit de regenboogtrui rijden? Jazeker, zegt Knaven. “Ik ken maar één andere renner met dezelfde ambitie als Pidcock en dat is Mathieu van der Poel.”
 2. “Verstrynge en Wyseure hadden de ballen aan hun lijf moeten hebben om het meteen te vertellen tegen de ploeg en Wellens”
  PREMIUM
  Veldrijden
  25

  “Verstrynge en Wyseure hadden de ballen aan hun lijf moeten hebben om het meteen te vertellen tegen de ploeg en Wellens”

  “Ik begrijp Bart Wellens, die vindt dat hem een mes in de rug is gestoken.” Ook onze analist Niels Albert kan niet voorbij de transfersoap rond veldrittalenten Emiel Verstrynge (20) en Joran Wyseure (21): “Die gasten hadden meer respect kunnen tonen.” Hij ziet er echter ook een mogelijkheid in voor gevestigde namen als Sweeck en zelfs Aerts.