De zege ging naar Quinten Hermans
Volledig scherm
De zege ging naar Quinten Hermans © BELGA

Quinten Hermans zegeviert in Essen na knappe solo, Štybar twaalfde

VeldrijdenQuinten Hermans toonde zich de beste in de Ethias Cross van Essen. De 24-jarige renner van Telenet-Baloise Lions koos snel voor de solo en rondde die fraai af. Na Beringen de tweede zege van het seizoen voor Hermans. Laurens Sweeck werd tweede, Tom Pidcock legde beslag op de derde plek. Zdenek Stybar eindigde in zijn eerste cross van het seizoen als twaalfde.

7 reacties

 • Jan Van Den Bergh

  2 jaar geleden
  Te veel afwezigen . Ik denk dat ze te veel verdienen , om de haverklap sturen de crossers hun kat ...
 • Freddy van Puymbrouck

  2 jaar geleden
  Dit was juist hetzelfde als met vdPoel, Hermans al van de tweede ronde weg leg mij het verschil uit.Het enige verschil is dat wanneer Mathieu er bij was geweest er zeker een paar duizend meer toeschouwers geweest waren.Ben ik zeker van!
 • glenn wouters

  2 jaar geleden
  Knappe cross gezien. Quinten op zijn VDP's. Na 3 rondes iedereen eraf rijden en doorgaan tot de finish. Of dit nu een Belg is, een Nederlander, of iemand uit Vaticaanstad, ik kan zo een prestatie wel smaken.
 • marc marc

  2 jaar geleden
  mooie veldrit rené? de winnaar heeft ook bijna de hele cross alleen op kop gereden. wat is dan het verschil met dien hollander?
 • Rogier Roothooft

  2 jaar geleden
  Als trouwe cyclo kijker heb ik mijn tv afgezet als de tweede rangerenners aan het cyclocrossen waren ,kon even goed een dutje doen.