Pidcock aan het feest in Nederland.
Volledig scherm
Pidcock aan het feest in Nederland. © BELGA

Pidcock juicht voor het eerst dit seizoen in Wereldbeker van Rucphen na weergaloze remonte: “Dit doet écht deugd”

VeldrijdenEerste zege van het crossseizoen voor Tom Pidcock (22). Na een prangende strijd met Eli Iserbyt won de jonge Brit de Wereldbekermanche van Rucphen. Michael Vanthourenhout eindigde als derde.

31 reacties

 • patrick isenborghs

  6 maanden geleden
  maddens die 2 jaar dat VA 18 crossen won waren net die jaren toen vdp later aan het seizoen begon met die val in de ronde van de toekomst ( lees uitslagen wikipedia ) en het debuut als wegrenner bij Nuyens deed VA het zeker zo goed als het jaar nadien bij jumbo .Moddercrossen zijn ook slijkcrossen waar voor het grootste deel nog op kan gefietst worden. Dendermonde was een blubbercross zoals het wk in lembeek er eentje was , en deze komen zelden voor enkel na een lange regenperiode
 • Johan Maddens

  6 maanden geleden
  isenborghs , Dat VDPoel de laatste jaren meestal aan het langste eind trok kan ik niet ontkennen . Wel rekening houden met de twee probleem jaren van Van Aert , het geval Nuyens , een tijdje zonder ploeg en stond te zwaar ! Het jaar erop zijn val in de Tour ! Vorig seizoen al 3 mooie crossen gewonnen en de wereldbeker ! nu is hij bijzonder sterk .En om iets te verduidelijken zijn het de commentatoren die een moddercross een ouderwets crossje noemen , niet enkel van mij !!
 • patrick isenborghs

  6 maanden geleden
  maddens wat kom je toch altijd hier verkondigen man, ouderwetse crossen zonder regen liggen er ook berijdbaar bij .Als dendermonde waar het vorig jaar nog een modderbrij was er droog bij ligt is het ook een supersnel parcour , want het is zo vlak als een biljard. Baal , overijse , namen en nog enkele zijn crossen met steile hellingen & afdalingen en iedereen weet wie daar het meest aan het langste eind trok
 • Patrick Brusseel

  6 maanden geleden
  Eric Reynebeau, de mensen die reageren zijn geen sportliefhebbers. Hun dag is goed zolang er maar geen Belg wint.
 • Liliane Wuyts

  6 maanden geleden
  Ik moet hierin de commentatoren gelijk geven: dit parcours was een wereldbekercross onwaardig. Heel saaie bedoening. Dat zal vandaag in Namen anders zijn. Dat de beste moge winnen, en liefst een Belg.