BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Oppermachtige Van der Poel viert ook feest in Ambiancecross: “Het ziet er misschien makkelijk uit, maar dat is het niet”

VeldrijdenMathieu van der Poel heeft net zoals vorig jaar de Ambiancecross in Wachtebeke gewonnen. De Nederlandse wereldkampioen boekte zo zijn zesde seizoenszege in het veld. Tim Merlier en Quinten Hermans vervolledigden het podium.

14 reacties

 • Jan Van Den Bergh

  1 jaar geleden
  Het veldrijden heeft geluk dat het zich in de winter afspeelt . In de zomer ga je niet veel kijkers verleiden met zoiets vrees ik . Geen greintje spankracht meer ...
 • ETIENNE BOECKX

  1 jaar geleden
  Ik heb gekeken net zoals de vorige cross tot van de poel vertrok ! Toen veranderd van zender tegen het opkomen van slaapneiging.
 • Dirk Van der Weeën

  1 jaar geleden
  Beter, Best. Matieu ...........
 • wim rooyakkers

  1 jaar geleden
  Je moet het toch iedere keer maar weer doen,en knap dat hij aan de verwachtingen voldoet,want wie hem in België een keer zou kloppen,word meteen net onder de koning geplaatst.
 • Maria Hendrickx

  1 jaar geleden
  Mooi podium. Proficiat alle drie.
 1. Eli Iserbyt crosst straks met scheurtje in elleboog: "Ik bijt door"
  WK veldrijden
  1

  Eli Iserbyt crosst straks met scheurtje in elleboog: "Ik bijt door"

  Top vijf, is de uiterst voorzichtige ambitie van Eli Iserbyt. Het podium, dat wordt... ellebogenwerk. Letterlijk. "Ik ben maandag nog eens op controle geweest bij een Antwerpse elleboogchirurg. Blijkbaar zit er toch een scheurtje in een gewrichtsband. Door de veelvuldige trainingsarbeid op stage in Spanje moet het wat geïrriteerd zijn geraakt. Dat maakt een topprestatie in principe onmogelijk. Als volleyballer had ik meteen moeten stoppen, zegden de dokters. Op de fiets kan je 't fixeren en valt het mee. Ook mijn fiets op de schouder tillen is geen probleem, want ik ben rechtshandig. Enkel een val kan de zaak verergeren.”
 1. Remco-mania: Italiaanse koersfans vol lof over Evenepoel, “de toekomst van het wielrennen”
  Play
  Giro
  3

  Rem­co-ma­nia: Italiaanse koersfans vol lof over Evenepoel, “de toekomst van het wielrennen”

  12 mei
 2. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  3

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11 mei