EPA
Volledig scherm
© EPA

Opnieuw Nederland boven: Lucinda Brand pakt regenboogtrui na pittig duel met Worst en Betsema

WK veldrijdenDe verwachte Nederlandse suprematie. Na de vele ereplaatsen is Lucinda Brand de nieuwe wereldkampioene in het veldrijden. Ze klopte landgenotes Annemarie Worst en Denise Betsema na een spraakmakend duel in Oostende. Sanne Cant viel samen met titelverdedigster Alvarado al in de eerste bocht, kon nooit strijden om de medailles en werd achtste. 

35 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Wie bij dei Nederlanders wint. Het is altijd verdiend. Ze hebben alleen maar mooie en sterke winnaressen. Wie wint hangt af van omstandigheden, de vorm van de dag, pech of tegenslag, het soort parcours. Maar je kan eigenlijk niet uitmaken wie van de toppers - Betsema, Alvarado, Worst of Brand - de sterkste is. Heel erg top en heel sterk in de breedte.
 • Rik Cappelle

  2 jaar geleden
  En veel meer dan verdiend.
 • rudy verlinden

  2 jaar geleden
  de beste in koers ...heeft geen enkele waarde...wie eerst over de meet rijd is de beste in koers...zoals men dikwijls stelt bij het voetbal...de ploeg met de meeste kansen word door analisten ook een goal of overwinning toegedicht...zever natuurlijk ...wie uit 1 kans 1 goal maakt is de beste ploeg...wie 15 kansen krijgt maar geen goal maakt moet beter zen best doen...conclusie....Brandt reed eerst over de meet...zij is dus de verdiende winnaar...de rest zijn kromme sport-cliches...
 • Gerry Cle

  2 jaar geleden
  Goed werk van alle Belgische beloften. Ronhaar verdiende winnaar. Verrassende Worst en Alvarado.Brand verdiende winnares.
 • Leopold Vanhoof

  2 jaar geleden
  Voor mij persoonlijk was Worst de sterkste vandaag maar ze maakte spijtig voor haar te veel fouten. Brand is wel 'n mooie winnaar en verdiend het ook mede haar prestaties afgelopen maanden.
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Beelden tonen hoe veldrijders zittend naar beneden glijden op onberijdbaar EK-parcours
  Play

  Beelden tonen hoe veldrij­ders zittend naar beneden glijden op onberijd­baar EK-par­cours

  De veldritwereld is gewaarschuwd: het EK-parcours ligt er bijzonder verraderlijk bij. Op beelden is te zien hoe het modderbad in Namen mogelijk nóg glibberiger is dan ooit tevoren. Op sommige stukken lijkt zittend naar beneden glijden zelfs de enige optie. Dat is ook Lucinda Brand niet ontgaan. De Nederlandse moet door een handblessure passen voor het EK, maar dat lijkt haar weinig te kunnen deren. Op Instagram deelt ze een video waarbij ze hartelijk lacht met de vele glij- en valpartijen van haar collega’s tijdens de verkenning. Bekijk de video hierboven.