EPA
Volledig scherm
© EPA

Opnieuw Nederland boven: Lucinda Brand pakt regenboogtrui na pittig duel met Worst en Betsema

WK veldrijdenDe verwachte Nederlandse suprematie. Na de vele ereplaatsen is Lucinda Brand de nieuwe wereldkampioene in het veldrijden. Ze klopte landgenotes Annemarie Worst en Denise Betsema na een spraakmakend duel in Oostende. Sanne Cant viel samen met titelverdedigster Alvarado al in de eerste bocht, kon nooit strijden om de medailles en werd achtste. 

35 reacties

 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Wie bij dei Nederlanders wint. Het is altijd verdiend. Ze hebben alleen maar mooie en sterke winnaressen. Wie wint hangt af van omstandigheden, de vorm van de dag, pech of tegenslag, het soort parcours. Maar je kan eigenlijk niet uitmaken wie van de toppers - Betsema, Alvarado, Worst of Brand - de sterkste is. Heel erg top en heel sterk in de breedte.
 • Rik Cappelle

  4 maanden geleden
  En veel meer dan verdiend.
 • rudy verlinden

  4 maanden geleden
  de beste in koers ...heeft geen enkele waarde...wie eerst over de meet rijd is de beste in koers...zoals men dikwijls stelt bij het voetbal...de ploeg met de meeste kansen word door analisten ook een goal of overwinning toegedicht...zever natuurlijk ...wie uit 1 kans 1 goal maakt is de beste ploeg...wie 15 kansen krijgt maar geen goal maakt moet beter zen best doen...conclusie....Brandt reed eerst over de meet...zij is dus de verdiende winnaar...de rest zijn kromme sport-cliches...
 • Gerry Cle

  4 maanden geleden
  Goed werk van alle Belgische beloften. Ronhaar verdiende winnaar. Verrassende Worst en Alvarado.Brand verdiende winnares.
 • Leopold Vanhoof

  4 maanden geleden
  Voor mij persoonlijk was Worst de sterkste vandaag maar ze maakte spijtig voor haar te veel fouten. Brand is wel 'n mooie winnaar en verdiend het ook mede haar prestaties afgelopen maanden.
 1. De mysterieuze lekke band van Van Aert: “Wout weet niet waar en hoe het hem overkwam”
  Veldrijden
  26

  De mysterieu­ze lekke band van Van Aert: “Wout weet niet waar en hoe het hem overkwam”

  Godgeklaagd, was het, die lekke band van Wout van Aert. De enige, maar dan ook werkelijk de enige topper was hij die met een leegloper kreeg af te rekenen op het WK-parcours in Oostende. Onwaarschijnlijk, vindt ook ploegleider Jan Boven. “Je kan daar heel lang over doorpraten en blijven piekeren achteraf. Maar dat heeft geen zin. Zeker niet omdat Wout zelf niet precies weet waar en hoe het hem overkwam. Bij het opdraaien van de sintelbaan? Zou kunnen. Maar anderen hebben het over een plek eerder op het parcours. Wout kan er echt geen plaats op kleven. Voelde ook niet dat hij lek reed. Hij nam geen onnodige risico’s, deed geen gekke dingen.” Dat ene stomme steentje te veel, dus? “Brute pech, ja. Het is gebeurd. En dus moet je ’t een plekje geven. Maar feit is dat het Wout opzadelde met een frustrerend gevoel.”