EPA
Volledig scherm
© EPA

Opnieuw Nederland boven: Lucinda Brand pakt regenboogtrui na pittig duel met Worst en Betsema

WK veldrijdenDe verwachte Nederlandse suprematie. Na de vele ereplaatsen is Lucinda Brand de nieuwe wereldkampioene in het veldrijden. Ze klopte landgenotes Annemarie Worst en Denise Betsema na een spraakmakend duel in Oostende. Sanne Cant viel samen met titelverdedigster Alvarado al in de eerste bocht, kon nooit strijden om de medailles en werd achtste. 

35 reacties

 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Wie bij dei Nederlanders wint. Het is altijd verdiend. Ze hebben alleen maar mooie en sterke winnaressen. Wie wint hangt af van omstandigheden, de vorm van de dag, pech of tegenslag, het soort parcours. Maar je kan eigenlijk niet uitmaken wie van de toppers - Betsema, Alvarado, Worst of Brand - de sterkste is. Heel erg top en heel sterk in de breedte.
 • rik cappelle

  3 maanden geleden
  En veel meer dan verdiend.
 • rudy verlinden

  3 maanden geleden
  de beste in koers ...heeft geen enkele waarde...wie eerst over de meet rijd is de beste in koers...zoals men dikwijls stelt bij het voetbal...de ploeg met de meeste kansen word door analisten ook een goal of overwinning toegedicht...zever natuurlijk ...wie uit 1 kans 1 goal maakt is de beste ploeg...wie 15 kansen krijgt maar geen goal maakt moet beter zen best doen...conclusie....Brandt reed eerst over de meet...zij is dus de verdiende winnaar...de rest zijn kromme sport-cliches...
 • Gerry Cle

  3 maanden geleden
  Goed werk van alle Belgische beloften. Ronhaar verdiende winnaar. Verrassende Worst en Alvarado.Brand verdiende winnares.
 • Leopold Vanhoof

  3 maanden geleden
  Voor mij persoonlijk was Worst de sterkste vandaag maar ze maakte spijtig voor haar te veel fouten. Brand is wel 'n mooie winnaar en verdiend het ook mede haar prestaties afgelopen maanden.
 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 2. Onze chef wielrennen ziet hoe Wout en WK’s geen geslaagd huwelijk meer zijn: “En dit keer lag het aan het hoofd, niet aan de benen"
  PREMIUM
  WK veldrijden
  51

  Onze chef wielrennen ziet hoe Wout en WK’s geen geslaagd huwelijk meer zijn: “En dit keer lag het aan het hoofd, niet aan de benen"

  Het wil tegenwoordig maar niet lukken voor Wout van Aert (26) op een wereldkampioenschap. Wéér tweede, net als op de weg in Imola, zo zag ook onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. Van Aert moest in Oostende het hoofd buigen voor zijn eeuwige rivaal. “Natuurlijk was Van der Poel blij met zijn wereldtitel, maar... de vreugde ontbrak."
 1. Herbekijk hier de overwinning van Julian Alaphilippe in de Waalse Pijl
  Play

  Herbekijk hier de overwin­ning van Julian Alaphilip­pe in de Waalse Pijl

 2. HLN SPORTCAST: Wat mogen we nog verwachten van Mauri Vansevenant? “In koersen als Romandië kan hij nú al stunten”
  Play
  Wielrennen

  HLN SPORTCAST: Wat mogen we nog verwachten van Mauri Vanseve­nant? “In koersen als Romandië kan hij nú al stunten”

  21 april