Mario De Clercq.
Volledig scherm
PREMIUM
Mario De Clercq. © Joel Hoylaerts/Photo News

Op zoek naar de geest van ploegleider Mario De Clercq: “Volgend jaar staan we naast Van Aert en Van der Poel”

VeldrijdenHet waait en het is koud, in de weiden en bosjes rond de Donkvijver in Oudenaarde. Het gure weer doet zijn neus en kaken lichtjes rood aanlopen, maar dat deert Mario De Clercq (54) niet. Hij is in zijn element, terwijl hij richtlijnen en aanmoedigingen roept naar de renners van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Dit is het liefste wat ik doe.” De ploeg kent successen als nooit tevoren, Wout van Aert en Mathieu van der Poel vreest hij niet. “Ik durf nu al spreken: volgend jaar gaan we er helemaal naast staan.”

5 reacties

 • Jozef Van den Donder

  4 maanden geleden
  Jazeker , aan de start ! Maar dan?
 • Freddy van Puymbrouck

  4 maanden geleden
  Hij moet niet te veel gaan dromen, naast van Aert gaat wel lukken maar vdPoel gaat een maatje te groot zijn. Zelfs al is vdPoel minder in het veld dan voorheen na zijn  weg seizoen gaat die nog altijd winnen tegen Iserbyt en co want daarvoor is het verschil te groot.
 • Filip Jily

  4 maanden geleden
  En toch is het niet leuk voor neutrale supporters. Pauwels sauzen heeft nul concurrentie en een overmacht aan aantal renners in het kleine cross wereldje. Daar worden dus onderling afspraken gemaakt. Wout en Mathieu rijden eigenlijk solo en als wintervoorbereiding op de weg. Wat ik totaal niet snap: de Telenet ploeg. Veel renners maar nooit in beeld wegens meelopertjes in de achtergrond. Dat is geen topteam. Gelukkig zijn er nog Wout en Mathieu. Is de cross over de top of moet Nys herbronnen ?
 • Rudy Chalmet

  4 maanden geleden
  Van Aert zal zowiezo verminderen in het veld . Kijk maar naar vorige renners die in het veld reden en dan op de weg , allemaal zijn ze daarna in het veld achteruit gegaan , voorbeelden Lars Boom , Stybar , enz ... Ook bij Van Aert zal dit zo zijn . Van der Poel rijdt ook nog steeds in het MTB , hierdoor zal deze langer in het veld meespelen en beter zijn dan Van Aert . Ook op de weg zal Van der Poel de betere zijn . Maar laat ons hopen dat we in 2021 weer kunnen koersen ....
 • pierre De Smet

  4 maanden geleden
  Met iemand op te offeren van de ploeg en de rest dat in het wieltje blijft zitten . Ben nu geen echte MVDP fan maar laat die maar vlug terugkomen . En ben eens benieuwd wanneer er een echte zware cross komt zoals de vorige jaren in Namen waar je ploeg dan zal zijn , 
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Ex-turnster Aagje Vanwalleghem over verontschuldigingen: "Belangrijk moment"
  Play

  Ex-turn­ster Aagje Vanwalleg­hem over veront­schul­di­gin­gen: "Belangrijk moment"

 2. Gefrustreerde Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal
  Play

  Gefrus­treer­de Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal