Volgt Eli Iserbyt dit weekend zichzelf op als Europees kampioen veldrijden?
Volledig scherm
PREMIUM
Volgt Eli Iserbyt dit weekend zichzelf op als Europees kampioen veldrijden? © Photo News

Op één na grootste Belgische medailleoogst in 10 jaar op Spelen, WK en EK wenkt, maar: “Het mag ons niet in slaap wiegen”

Wielrennen29 medailles, gespreid over alle kampioenschappen, categorieën, disicplines en genders. En dan zit het EK veldrijden er nog aan te komen! De op één na grootste Belgische wieleroogst in tien jaar wenkt. Maar er zijn ook werkpunten. Een analyse met Frederik Broché en Sven Vanthourenhout, respectievelijk technisch directeur en bondscoach bij Belgian Cycling.

4 reacties

 • Patrick Brusseel

  3 maanden geleden
  Peter Berg, het gaat hier over wielrennen en daar doet België het gewoon heel goed. We zijn gewoon geen sportland. Ik ken heel veel beloftevolle jongeren die liever studeren en een mooie job ambiëren ipv voor de sport te gaan.
 • Peter Berg

  3 maanden geleden
  Zet ons naast een vergelijkbaar land als Nederland en stelt helemaal niets meer voor. Hoeveel medailles pakte NL bvb op het voorbije EK zwemmen alleen al ?
 • wim rooyakkers

  3 maanden geleden
  We zijn ons zelf weer schouderklopjes aan het geven,hoe goed wij Belgen wel zijn.
 • Jan Janssens

  3 maanden geleden
  Er zijn nog altijd veel landen met veel minder inwoners die nog veel beter doen. Voilà.
 1. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.