Van der Poel werd begin dit jaar wereldkampioen in Oostende.
Volledig scherm
Van der Poel werd begin dit jaar wereldkampioen in Oostende. © ANP

Oostende organiseert in 2027 opnieuw het WK veldrijden

VeldrijdenNa de editie van begin dit jaar zonder publiek zal Oostende in 2027 opnieuw het WK veldrijden organiseren. De Internationale Wielerunie (UCI) wees de organisatie vrijdag toe aan de kuststad. Maandag maakte Oostende het nieuws officieel bekend in een persbericht.

0 reacties

 1. Beelden tonen hoe veldrijders zittend naar beneden glijden op onberijdbaar EK-parcours
  Play

  Beelden tonen hoe veldrij­ders zittend naar beneden glijden op onberijd­baar EK-par­cours

  De veldritwereld is gewaarschuwd: het EK-parcours ligt er bijzonder verraderlijk bij. Op beelden is te zien hoe het modderbad in Namen mogelijk nóg glibberiger is dan ooit tevoren. Op sommige stukken lijkt zittend naar beneden glijden zelfs de enige optie. Dat is ook Lucinda Brand niet ontgaan. De Nederlandse moet door een handblessure passen voor het EK, maar dat lijkt haar weinig te kunnen deren. Op Instagram deelt ze een video waarbij ze hartelijk lacht met de vele glij- en valpartijen van haar collega’s tijdens de verkenning. Bekijk de video hierboven.
 2. Niels Albert ziet de Nederlandse jeugd domineren in de Gouden Cross: “Op Brand en Betsema na wordt de oudere generatie overspoeld”
  Gouden Cross
  7

  Niels Albert ziet de Nederland­se jeugd domineren in de Gouden Cross: “Op Brand en Betsema na wordt de oudere generatie overspoeld”

  Komend weekend strijkt het veldritcircus opnieuw neer in ons land. Maasmechelen is een nieuwkomer op de kalender van de Wereldbeker veldrijden, maar het is een cross met heel wat mogelijkheden. Niels Albert kijkt voor deze eerste wereldbekermanche op Belgische bodem in zijn glazen bol. Ga jij akkoord met de voormalige wereldkampioen of maak je andere keuzes voor jouw Gouden Cross-ploeg?