BELGA/HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA/HLN

Onze columnist Niels Albert ziet Toon Aerts de rug rechten: “Het kan er de spankracht alleen maar op verruimen”

VeldrijdenOnze columnist Niels Albert zag in Amerika nog niet de beste Toon Aerts, maar afgelopen zondag was het plots wel weer prijs in Zonhoven. “Hij compenseerde dat procentje tekort tegenover Iserbyt en Hermans, dat de voorbije weken hard opviel, met de drang om te tonen dat hij wél in orde is”, aldus Albert, die ook z'n mening geeft over het al dan niet olympisch worden van de cross.

0 reacties

 1. Op één na grootste Belgische medailleoogst in 10 jaar op Spelen, WK en EK wenkt, maar: “Het mag ons niet in slaap wiegen”
  PREMIUM
  Wielrennen
  4

  Op één na grootste Belgische medaille­oogst in 10 jaar op Spelen, WK en EK wenkt, maar: “Het mag ons niet in slaap wiegen”

  29 medailles, gespreid over alle kampioenschappen, categorieën, disicplines en genders. En dan zit het EK veldrijden er nog aan te komen! De op één na grootste Belgische wieleroogst in tien jaar wenkt. Maar er zijn ook werkpunten. Een analyse met Frederik Broché en Sven Vanthourenhout, respectievelijk technisch directeur en bondscoach bij Belgian Cycling.
 2. Michael Vanthourenhout door zware verkoudheid ook niet aan de start in WB-manche van Koksijde
  Veldrijden
  1

  Michael Vanthouren­hout door zware verkoud­heid ook niet aan de start in WB-manche van Koksijde

  Michael Vanthourenhout start straks ook in de Wereldbekermanche van Koksijde niet. De 27-jarige veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal is nog niet hersteld van zijn zware verkoudheid. Daardoor kwam Vanthourenhout gisteren niet in actie in de vierde manche van de Superprestige in Merksplas. Nadat hij eerder Gieten, Ruddervoorde en Niel liet schieten heeft hij in dat klassement geen plek te verdedigen. In de Wereldbeker staat hij echter vijfde. Vanthourenhout probeert nu goed uit te zieken voor komend weekend. Zaterdag 27 november is het de Urban Cross in Kortrijk (X²O Badkamers Trofee), een dag later de Wereldbekermanche in Besançon. Wellicht neemt hij ook de Superprestigewedstrijd in Boom (4/12) op in zijn programma - dat was niet voorzien.