.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News/HLN

Onze columnist Niels Albert hoopt op massale opkomst nu de cross weer thuiskomt: “Als er geen volk is, is er een probleem”

VeldrijdenDe drie Wereldbeker-crossen in de Verenigde Staten waren geen onverdeeld succes. Dat stelt onze columnist Niels Albert, die ziet dat het veldrijden over de plas niet aan belangstelling heeft gewonnen. Maar hij zag ook een positieve noot: er is een nieuwe renner komen aansluiten bij de top. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.”

13 reacties

 • Frans Van Hoyweghen

  1 maand geleden
  Gino Denil; Het is gratis te zien op sportnet Telenet.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Geen toppers en het veldrijden op TV achter de betaalmuur. Dus minder bereik voor sponsors. Denk dat het veldrijden begonnen is aan zijn zwanenzang.
 • Jan Van Bavel

  1 maand geleden
  Ofwel baanrenner ofwel veldrijder, zeker niet alle twee tegelijk om het grote geld !!!
 • Robin Van Camp

  1 maand geleden
  Mensen komen om toppers te zien zoals VDP, VA en TP. Met alle respect voor de rest, maar zij spelen in een lagere klasse. Ik vrees dat het toeschouweraantal verder zal afnemen.
 • Jonah Kemps

  1 maand geleden
  Tzal wachten zijn tot de kerstperiode wsl voordat er een grotere opkomst gaat zijn (als het dan nog mag tenminste)
 1. Corona trekt streep door Scheldecross Antwerpen, Van den Spiegel reageert “verbaasd”
  Veldrijden
  11

  Corona trekt streep door Schelde­cross Antwerpen, Van den Spiegel reageert “verbaasd”

  De Scheldecross in Antwerpen, negende manche van de Wereldbeker veldrijden, zal komende zondag 5 december niet plaatsvinden. Organisator Golazo ziet dat met de heersende coronamaatregelen niet zitten. Thomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, begrijpt de afgelasting niet: “Veldrijden is de sport die veruit het best georganiseerd kan worden volgens de huidige maatregelen.”
 2. Michael Vanthourenhout door zware verkoudheid ook niet aan de start in WB-manche van Koksijde
  Veldrijden
  1

  Michael Vanthouren­hout door zware verkoud­heid ook niet aan de start in WB-manche van Koksijde

  Michael Vanthourenhout start straks ook in de Wereldbekermanche van Koksijde niet. De 27-jarige veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal is nog niet hersteld van zijn zware verkoudheid. Daardoor kwam Vanthourenhout gisteren niet in actie in de vierde manche van de Superprestige in Merksplas. Nadat hij eerder Gieten, Ruddervoorde en Niel liet schieten heeft hij in dat klassement geen plek te verdedigen. In de Wereldbeker staat hij echter vijfde. Vanthourenhout probeert nu goed uit te zieken voor komend weekend. Zaterdag 27 november is het de Urban Cross in Kortrijk (X²O Badkamers Trofee), een dag later de Wereldbekermanche in Besançon. Wellicht neemt hij ook de Superprestigewedstrijd in Boom (4/12) op in zijn programma - dat was niet voorzien.
 1. Net niet voor de Belgische beloften op EK veldrijden: Nys en Vandeputte gevloerd door Kamp, Nederland ook boven bij dames na solo Brand
  EK Veldrijden

  Net niet voor de Belgische beloften op EK veldrijden: Nys en Vandeputte gevloerd door Kamp, Nederland ook boven bij dames na solo Brand

  Net niet voor de Belgen. Niels Vandeputte en Thibau Nys lieten zich op het EK veldrijden voor beloften in een sprint met drie verschalken door de Nederlander Ryan Kamp. Met zilver en brons kunnen Vandeputte en Nys zich niet verzoenen - “Ik voel me een ongelofelijke sukkelaar”, klonk het achteraf. Ook Nederlands succes bij de vrouwen elites: wereldkampioen Lucinda Brand is na een solo nu ook Europees kampioen. Tot slot won Zoë Backstedt uit Wales de Europese sterrentrui bij de meisjes junioren. Morgen rijden de junioren mannen, beloften vrouwen en elite mannen.