Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Onze chef wielrennen ziet dat Van Aert de lat weer een beetje hoger legt: “De Ronde of Roubaix, het moet dit voorjaar toch echt een keer gaan gebeuren”

BK veldrijdenMet overwinning nummer negen dit seizoen werd Wout van Aert (27) voor de vijfde keer Belgisch veldritkampioen. En nu alle focus naar de weg, om eindelijk die topklassieker in het Vlaamse voorjaar te winnen. “De passie die Van Aert ooit had voor de cross heeft plaats gemaakt voor een zakelijke benadering”, ziet onze chef wielrennen. “Andere belangen gaan nu voor. Een wereldtitel veldrijden is daar niet meer bij.”

25 reacties

 • Johan Maddens

  4 maanden geleden
  Marika Peeters , je bent de sportjournalist(te ) van het jaar !!
 • Walter De Vuyst

  4 maanden geleden
  Wout bouwt gestaag verder aan zijn tot nu toe reeds indrukwekkende carrière . Kritiek zal er altijd zijn en die komt meestal van een slechte verliezer .
 • Marika Peeters

  4 maanden geleden
  Een behaald palmares in andere koersen, is totaal naast de kwestie in het geval van eindelijk eens te kunnen bewijzen, om na gezamelijk 7 deelname's ! , in voorbije edities van deze gegeerde monumenten, nog steeds geen zege in te hebben? Wout geeft zelf toe dat hij dit maar moeilijk verteren kan hé , en komt dit toevallig doordat "zijne grote vriend" MvdP de RvV wel al kon winnen ? of deze bij zijn 1ste deename! aan PR , in gehavende toestand, zelfs Wout eraf reed en meedeed voor de winst ?
 • Johan Maddens

  5 maanden geleden
  Het moet echt gaan gebeuren . Zo te zien zijn laatste twee seizoenen is er al veel gebeurd op zijn palmares . Best dat Wout de druk al meester kan !
 • Eric Van Ginhoven

  5 maanden geleden
  Het moet echt gaan gebeuren! Zo vanzelfsprekend is dat niet hoe goed je ook bent.
 1. Aaron Dockx grijpt net naast wereldtitel bij de junioren: “Alles gedaan zoals de bondscoach vooraf gezegd had”
  Play
  WK veldrijden
  8

  Aaron Dockx grijpt net naast wereldti­tel bij de junioren: “Alles gedaan zoals de bondscoach vooraf gezegd had”

  De Zwitser Jan Christen (17) is de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de junioren. In Fayetteville ging onze landgenoot Aaron Dockx, die vanaf de start in de voorposten streed, mee met de Zwitser en met de Brit Nathan Smith naar de streep. Dockx zette van ver de sprint in, maar moest in Christen zijn meerdere erkennen. De Nederlandse topfavoriet David Haverdings kwam na een val in de tweede van zes ronden niet meer in het stuk voor. “De cross kon niet perfecter verlopen", sakkerde Dockx na de aankomst.
 2. Het wil niet lukken voor Iserbyt op de mountainbike: out met rugpijn en voorlopig geen wedstrijden
  Wielrennen
  2

  Het wil niet lukken voor Iserbyt op de mountainbi­ke: out met rugpijn en voorlopig geen wedstrij­den

  De mountainbikecampagne van Eli Iserbyt (24) komt niet van de grond. Iserbyt gaat door een rugblessure enkele weken uit competitie. De eindwinnaar van de recentste Wereldbeker veldrijden zal daardoor zeker de wereldbekermanche mountainbike in Nove Mesto en zijn eerste wegwedstrijden missen, maar de voorbereiding op het veldritseizoen komt niet in het gevaar: “De dokters hebben me verzekerd dat alles weer goed komt.”
 3. Hans van Kasteren not amused met uitspraak over mensenhandel: “Tormans is te ver gegaan, ik heb een advocaat gecontacteerd”
  Play
  Veldrijden
  22

  Hans van Kasteren not amused met uitspraak over mensenhan­del: “Tormans is te ver gegaan, ik heb een advocaat gecontac­teerd”

  Hans van Kasteren tilt zwaar aan de uitspraak van Jan Tormans, die hem beschuldigt van mensenhandel. Tormans rekende op wereldkampioen veldrijden bij de beloften Wyseure en vice-kampioen Verstrynge om mee de stap te zetten naar de ploeg van Patrick Lefevere. In de plaats daarvan onderhandelde Van Kasteren een contract met de broers Philip en Christoph Roodhooft. “Eigenlijk ruikt dit een beetje naar mensenhandel”, zei Jan Tormans daarover.