De Belgische delegatie.
Volledig scherm
PREMIUM
De Belgische delegatie. © Photo News

Onze chef wielrennen weet dat de schrik er in het Belgische kamp goed in zit: “Lukt het de bondscoach nu wél om van selectie een ploeg te maken?”

WK veldrijdenVoor het eerst in acht jaar een WK veldrijden zonder Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Dus kan het wel eens de spannendste editie in jaren worden. De Belgen versus Tom Pidcock en Lars van der Haar. Teamwork lijkt een belangrijk wapen te gaan worden. “Belgen hebben het natuurlijk al eens verknoeid als het om samenhorigheid gaat”, herinnert onze chef wielrennen Marc Ghyselinck zich. 

15 reacties

 • Eddy DeGoei

  4 maanden geleden
  Dit is voor deze jongens misschien de enige kans om ooit wereldkampioen te worden, ik kan mij niet voorstellen dat iemand zijn eigen kansen gaat opofferen voor een ander. De bondscoach is zelf crosser, dat is in orde maar voor het wielrennen op de weg graag iemand anders.
 • Patrick Duyck

  4 maanden geleden
  Benieuwd wat morgen belangrijk,zal,zijn ploegen of landen belang
 • nicole desseyn

  4 maanden geleden
  Teamspirit bestaat niet in veldrijden is elk voor zich !
 • Dirk Van den Lemmer

  4 maanden geleden
  Je moet goed gek zijn om je eigen kans niet te gaan. Als je ploegsport wil zien ga je maar voetbal kijken.
 • Francis Davis

  4 maanden geleden
  Vanthournout, de slechtste bondscoach ooit !tactisch een grote nul !
 1. "Families en huwelijken kapot maken kan hij als de beste, nu de sport nog en de cirkel is rond": broers Wellens woest op ex-mentor Van Kasteren
  Veldrijden
  52

  "Families en huwelijken kapot maken kan hij als de beste, nu de sport nog en de cirkel is rond": broers Wellens woest op ex-mentor Van Kasteren

  Het vertrek van Emiel Verstrynge (20) en Joran Wyseure (21) bij Tormans zorgt voor veel opschudding in veldritland. Nadat Jan Tormans en Patrick Lefevere, die het duo zien vertrekken naar Alpecin-Fenix, al uithaalden naar makelaar Hans van Kasteren, heeft nu ook Bart Wellens cynisch gereageerd. Wellens - huidig ploegleider van beide renners - vindt dat de twee een mes in zijn rug steken.
 2. Kersvers wereldkampioen Pidcock wil wel, maar komt niet naar Krawatencross in Lille
  Veldrijden
  12

  Kersvers wereldkam­pi­oen Pidcock wil wel, maar komt niet naar Krawaten­cross in Lille

  Na zijn wereldtitel veldrijden gekscheerde Tom Pidcock dat hij zondag in Lille graag zijn regenboogtrui zou willen showen voor hij aan zijn voorbereiding op het wegseizoen begint. De Brit is momenteel op citytrip in New York, maar landt zaterdagavond in België, om al zondagavond naar de Algarve in Portugal te vliegen voor een stage. Crossen in Lille is dus in principe mogelijk. De organisator van de Krawatencross deed een bod bij het management van Pidcock, maar kreeg nog geen antwoord.