Fem van Empel en Niels Albert.
Volledig scherm
Fem van Empel en Niels Albert. © Belga/Photo News

Niels Albert ziet de Nederlandse jeugd domineren in de Gouden Cross: “Op Brand en Betsema na wordt de oudere generatie overspoeld”

Gouden CrossKomend weekend strijkt het veldritcircus opnieuw neer in ons land. Maasmechelen is een nieuwkomer op de kalender van de Wereldbeker veldrijden, maar het is een cross met heel wat mogelijkheden. Niels Albert kijkt voor deze eerste wereldbekermanche op Belgische bodem in zijn glazen bol. Ga jij akkoord met de voormalige wereldkampioen of maak je andere keuzes voor jouw Gouden Cross-ploeg?

7 reacties

 • adri zuiderwijk

  5 maanden geleden
  Vaak de rensters die er een studie naast doen rijden naast de benen vaak ook met het hoofd en nemen vaak de betere beslissing maar Femke is van uitzonderlijke klasse en ook een geweldige loopster..
 • IGNACE DE WULF

  5 maanden geleden
  Van Empel, heeft klasse en is verstandig. Aan de eindmeet worden de prijzen verdeeld.
 • lode wijk

  5 maanden geleden
  Van Empel een slimme renster die uitstekend in de Jumbo ploeg zal passen, de tijd dat je enkel met de benen een wedstrijd wint is lang voorbij, het kopje en de strategie is even belangrijk, gedaan met stoere stunten , winnen aan de meet is de beste of de slimste, maar de verdiende winnaar, tof meiske en altijd lachend.
 • Patrick Duyck

  5 maanden geleden
  Van Empel niet direct mijn slag renster,doet niets hangt constant t in het wiel om er dan t laatste moment uit te komen.Weinig aantrekkelijk om te zien .
 • rita boom

  5 maanden geleden
  Fem van Empel is een heel goede renster maar ze hangt veel in het wiel a la Zoetemelk terwijl andere vrouwen zwoegen en koers maken(Brand,Betsema,Pietersen enzv.)
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Adrie van der Poel en Niels Albert draaien al warm voor het WK veldrijden: “Wij konden nog rustig op restaurant gaan, dat kunnen Wout en Mathieu niet meer”
  PREMIUM
  WK veldrijden
  23

  Adrie van der Poel en Niels Albert draaien al warm voor het WK veldrijden: “Wij konden nog rustig op restaurant gaan, dat kunnen Wout en Mathieu niet meer”

  Hoogerheide, dat is Adrie van der Poel die zijn laatste cross reed. Dat is zijn zoon Mathieu die vijf keer won. En dat is Niels Albert die, minder dan drie maanden nadat zijn milt was verwijderd, wereldkampioen werd. Zondag wordt in Hoogerheide de moeder van alle veldritduels tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel gereden. Vader Adrie en Niels Albert kijken vooruit. “Ik leg die balken waar ik wil. Dat heeft niks te maken met Wout of met Mathieu.”
 1. “Van Aert blijkt niets van die les onthouden te hebben die Van der Poel hem leerde in de Ronde van 2020"
  PREMIUM
  59

  “Van Aert blijkt niets van die les onthouden te hebben die Van der Poel hem leerde in de Ronde van 2020"

  Ook Michel Wuyts zag gisteren hoe Wout van Aert in de sprint niet opgewassen bleek tegen Mathieu van der Poel op het WK veldrijden. Volgens de VTM-commentator heeft Van Aert “niets geleerd van de les die hij kreeg” in de Ronde van Vlaanderen 2020 en dat deze klap zelfs “harder aankomt” dan die van drie jaar geleden. “Wie ooit uitgekraamd heeft dat Van Aert in een sprint bergop Van der Poel mores zou leren heeft gedwaald.”