Fem van Empel en Niels Albert.
Volledig scherm
Fem van Empel en Niels Albert. © Belga/Photo News

Niels Albert ziet de Nederlandse jeugd domineren in de Gouden Cross: “Op Brand en Betsema na wordt de oudere generatie overspoeld”

Gouden CrossKomend weekend strijkt het veldritcircus opnieuw neer in ons land. Maasmechelen is een nieuwkomer op de kalender van de Wereldbeker veldrijden, maar het is een cross met heel wat mogelijkheden. Niels Albert kijkt voor deze eerste wereldbekermanche op Belgische bodem in zijn glazen bol. Ga jij akkoord met de voormalige wereldkampioen of maak je andere keuzes voor jouw Gouden Cross-ploeg?

7 reacties

 • adri zuiderwijk

  5 maanden geleden
  Vaak de rensters die er een studie naast doen rijden naast de benen vaak ook met het hoofd en nemen vaak de betere beslissing maar Femke is van uitzonderlijke klasse en ook een geweldige loopster..
 • IGNACE DE WULF

  5 maanden geleden
  Van Empel, heeft klasse en is verstandig. Aan de eindmeet worden de prijzen verdeeld.
 • lode wijk

  5 maanden geleden
  Van Empel een slimme renster die uitstekend in de Jumbo ploeg zal passen, de tijd dat je enkel met de benen een wedstrijd wint is lang voorbij, het kopje en de strategie is even belangrijk, gedaan met stoere stunten , winnen aan de meet is de beste of de slimste, maar de verdiende winnaar, tof meiske en altijd lachend.
 • Patrick Duyck

  5 maanden geleden
  Van Empel niet direct mijn slag renster,doet niets hangt constant t in het wiel om er dan t laatste moment uit te komen.Weinig aantrekkelijk om te zien .
 • rita boom

  5 maanden geleden
  Fem van Empel is een heel goede renster maar ze hangt veel in het wiel a la Zoetemelk terwijl andere vrouwen zwoegen en koers maken(Brand,Betsema,Pietersen enzv.)
 1. Dubbelinterview met de baas en trainer van Van Aert: “Met de conditie die Wout nu heeft, kan hij geen klassieker winnen”
  PREMIUM
  12

  Dubbelin­ter­view met de baas en trainer van Van Aert: “Met de conditie die Wout nu heeft, kan hij geen klassieker winnen”

  Trainer Marc Lamberts en sportief manager Merijn Zeeman ontbreken zondag in Hoogerheide. “Te veel stress, te weinig overzicht.” In de succeswinter van Wout van Aert (28) zijn zij de stille kracht op de achtergrond. Speciaal voor het WK laten ze toch één keer van zich horen. “Indien we de cross van Wout afnemen, zal zijn voorjaar minder goed zijn.”
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.