BELGA/HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA/HLN

Niels Albert vuurt Belgische crossers aan met debuut ‘Grote Drie’ in het zicht: “Hét moment om te scoren”

VeldrijdenNet als op het EK werden de Belgische crossers afgelopen weekend in Tabor afgetroefd door een Nederlander: Lars van der Haar. Niets alarmerends volgens onze columnist Niels Albert, maar hij ziet wel dat de tijd om te oogsten begint te dringen. “De intrede in het veld van Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock komt razendsnel dichterbij.”

10 reacties

 • Marcel Bontinck

  2 maanden geleden
  Isebyt is al meer voor Pidcock geeindigd dan omgekeerd.
 • Rudy Van der Eecken

  2 maanden geleden
  Mooie analyse van Albert. De 1ste koers dat 1 van de 3 erbij is rijdt de rest voor ereplaats
 • Patrick Brusseel

  2 maanden geleden
  Peter Van Mol, eens zal Mvdp toch moeten kiezen. Ik ben er van overtuigd dat hij door zijn veldrit- en mountainbikefobie de kans op een paar mooie overwinningen op de weg liet liggen. Hopelijk krijgt hij daar later geen spijt van want een Parijs-Roubaix of een WK op een palmares is nog wat anders dan een zoveelste titel in de cross.
 • Johan Maddens

  2 maanden geleden
  VDPoel zal op lichtlopende omlopen weer moeilijk te kloppen zijn door zijn enorme explosifiteit .Van Aert zal op de zwaardere omlopen wel af en toe eens toeslaan . En Pidcock verwacht ik dan weer bergop zoals in Gavere .
 • Jonah Kemps

  2 maanden geleden
  De 'grote 3' zullen pas domineren vanaf het einde van de kerstperiode, daarvoor lijkt er mij nog hoop voor de rest.
 1. Onze chef wielrennen ziet dat Van Aert de lat weer een beetje hoger legt: “De Ronde of Roubaix, het moet dit voorjaar toch echt een keer gaan gebeuren”
  PREMIUM
  BK veldrijden
  25

  Onze chef wielrennen ziet dat Van Aert de lat weer een beetje hoger legt: “De Ronde of Roubaix, het moet dit voorjaar toch echt een keer gaan gebeuren”

  Met overwinning nummer negen dit seizoen werd Wout van Aert (27) voor de vijfde keer Belgisch veldritkampioen. En nu alle focus naar de weg, om eindelijk die topklassieker in het Vlaamse voorjaar te winnen. “De passie die Van Aert ooit had voor de cross heeft plaats gemaakt voor een zakelijke benadering”, ziet onze chef wielrennen. “Andere belangen gaan nu voor. Een wereldtitel veldrijden is daar niet meer bij.”