.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Belga

Niels Albert over niet-selectie van Thibau Nys: “Het getuigt dat er binnen het selectiewerk niet aan vriendjespolitiek wordt gedaan”

VeldrijdenThibau Nys werd niét geselecteerd voor het WK veldrijden. “Hard, maar eerlijk”, vindt onze columnist Niels Albert. “Chapeau dat Sven Vanthourenhout, de boezemvriend van papa Sven, die beslissing dúrfde te nemen.”

11 reacties

 • Patrick Proost

  1 maand geleden
  Da zal dan ook voor het eerst zijn
 • louis meuleman

  1 maand geleden
  Thibau had het grote voordeel op de andere crossers dat hij door zijn vader goed was opgeleid waardoor hij als nieuweling en junior een betere techniek heeft en ook beter getraind was maar dat verschil is nu bij de beloften weg gewerkt met de gekende resultaten
 • Anthony Peeters

  1 maand geleden
  Hij is duidelijk niet de beste bij de belofte en toch blijft hem meer aandacht krijgen dan de meeste profs! Als je ziet dat eli de belofte domineerde en nu soms mee doet voor een overwinning als de 2 beste er niet zijn! Dan gaat diene Nys bij de profs meedoen voor top10 en niet meer! Tenzij hem plots nog heel veel verbeterd in paar jaar!
 • Wouter Van de Walle

  1 maand geleden
  Niels heeft gelijk, ook over het feit dat het hem nu eens overkomt, des te harder trainen om beter te worden
 • GISLAIN GOSSEYE

  1 maand geleden
  Ik begrijp nog altijd niet waarop de beloften geen aparte wedstrijd kregen. Ze moesten rijden samen met de profs. De verzorgers van de belofte moesten dus samen met het personeel voor technische bijstand dan ook aanwezig zijn. Wanneer men moet starten helemaal achteraan hoe kan men dan een goede uitslag halen ? Misschien met veel geluk wat dit zal een grote rol gespeeld hebben in het verloop van de wedstrijd. Plots voor het wereldkampioenschap kan het wel. Waarom dan niet voor het nationaal ?
 1. De mysterieuze lekke band van Van Aert: “Wout weet niet waar en hoe het hem overkwam”
  Veldrijden
  26

  De mysterieu­ze lekke band van Van Aert: “Wout weet niet waar en hoe het hem overkwam”

  Godgeklaagd, was het, die lekke band van Wout van Aert. De enige, maar dan ook werkelijk de enige topper was hij die met een leegloper kreeg af te rekenen op het WK-parcours in Oostende. Onwaarschijnlijk, vindt ook ploegleider Jan Boven. “Je kan daar heel lang over doorpraten en blijven piekeren achteraf. Maar dat heeft geen zin. Zeker niet omdat Wout zelf niet precies weet waar en hoe het hem overkwam. Bij het opdraaien van de sintelbaan? Zou kunnen. Maar anderen hebben het over een plek eerder op het parcours. Wout kan er echt geen plaats op kleven. Voelde ook niet dat hij lek reed. Hij nam geen onnodige risico’s, deed geen gekke dingen.” Dat ene stomme steentje te veel, dus? “Brute pech, ja. Het is gebeurd. En dus moet je ’t een plekje geven. Maar feit is dat het Wout opzadelde met een frustrerend gevoel.”
 2. Eli Iserbyt crosst straks met scheurtje in elleboog: "Ik bijt door"
  WK veldrijden
  1

  Eli Iserbyt crosst straks met scheurtje in elleboog: "Ik bijt door"

  Top vijf, is de uiterst voorzichtige ambitie van Eli Iserbyt. Het podium, dat wordt... ellebogenwerk. Letterlijk. "Ik ben maandag nog eens op controle geweest bij een Antwerpse elleboogchirurg. Blijkbaar zit er toch een scheurtje in een gewrichtsband. Door de veelvuldige trainingsarbeid op stage in Spanje moet het wat geïrriteerd zijn geraakt. Dat maakt een topprestatie in principe onmogelijk. Als volleyballer had ik meteen moeten stoppen, zegden de dokters. Op de fiets kan je 't fixeren en valt het mee. Ook mijn fiets op de schouder tillen is geen probleem, want ik ben rechtshandig. Enkel een val kan de zaak verergeren.”
 1. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

 2. Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"
  Play

  Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"