Niels Albert was dit weekend onder indruk van Mathieu van der Poel
Volledig scherm
PREMIUM
Niels Albert was dit weekend onder indruk van Mathieu van der Poel © Photo News

Niels Albert: “Ik aarzel niet om te zeggen dat Mathieu van der Poel de beste crosser ooit is”

VeldrijdenMathieu Van der Poel degradeert zijn tegenstanders. Hij overklast ze. Met Van der Poel erbij, worden de anderen tweederangscoureurs, ziet Niels Albert. “Wanneer je, zoals zondag, als vijfenveertigste renner je plaats mag innemen op de derde rij, en je komt na één ronde als eerste door, dan heb je indruk op mij gemaakt.”

16 reacties

 • patrick isenborghs

  2 jaar geleden
  André Christiaens de cross aan het kapotmaken? als er 10 000 betalende zijn voor een losse cross zoals zaterdag en 300 000 euro voor een wb cross te organiseren volgend jaar op tafel gesmeten word denk ik niet dat er crisis is . Tja het parcour is zo als het is en voor iedereen gelijk . Als u het kunt doen regen of sneeuwen ga gerust u gang . Misschien een gieterke water meenemen kan ook helpen
 • Freddy van Puymbrouck

  2 jaar geleden
  Ik ben het met Albert eens, vdPoel lijkt het best op Roger de Vlaeminck die op de weg ook top was net zoals Mathieu.Ik vind wel dat vdPoel veel beter in het veld is dan Roger de Vlaeminck ooit was, komt nog bij dat Mathieu ook wereldtop is op de mountainbike wat ongekend is.Daarom is vdPoel ongetwijfeld de beste ooit!.
 • eric maier

  2 jaar geleden
  Hij is de Eric De Vlaeminck van zijn tijd. De Sven Nijs van zijn Tijd, de Liboton uit zijn eerste 5 profjaren van zijn tijd. Niks is vergelijkbaar, allen waren dominant. Ik zou er graag eentje aan toevoegen die veel te laat begon als prof maar extreem veel talent had - Paul Herreygers. Ze mogen blij zijn. Hij hoort dat niet graag. Maar technisch beter dan Nys, misschien wel de evenknie van VDP of iets beter. Weinigen weten echt wat hij al gedaan heeft en kon. Ne crack !
 • Georges Draps

  2 jaar geleden
  Geen discussie over het talent van Ven De Poel. Maar ik dien een aantal schrijvers hier toch wat te beamen. Hoe is de tegenstand? Ik verwacht hier wel al een reactie van Roger De Vlaminck. Een groot verschil met vroeger misschien is wel (uitzonderingen zijn er steeds) de cross bestond uit uitgereden wegrenners. Terwijl nu er een aantal de richting uitgaan van een Roger de Vlaminck en al-round rijders zijn. Een verrijking voor de wielerfan.
 • Francois Jonckheere

  2 jaar geleden
  Zeg gewoon "de beste tot op heden" en laat die ooit achterwege. En dan zeg ik volmondig "juist".
 1. “Verstrynge en Wyseure hadden de ballen aan hun lijf moeten hebben om het meteen te vertellen tegen de ploeg en Wellens”
  PREMIUM
  Veldrijden
  25

  “Verstrynge en Wyseure hadden de ballen aan hun lijf moeten hebben om het meteen te vertellen tegen de ploeg en Wellens”

  “Ik begrijp Bart Wellens, die vindt dat hem een mes in de rug is gestoken.” Ook onze analist Niels Albert kan niet voorbij de transfersoap rond veldrittalenten Emiel Verstrynge (20) en Joran Wyseure (21): “Die gasten hadden meer respect kunnen tonen.” Hij ziet er echter ook een mogelijkheid in voor gevestigde namen als Sweeck en zelfs Aerts.