Van Aert
Volledig scherm
PREMIUM
Van Aert © PN

Niels Albert fileert de WK-sprint tussen Van Aert en Van der Poel: “Ik had ‘m toch toegeschreeuwd: ‘Opdraaien en meteen beginnen!’”

Waar(om) ging het mis? Had het anders kunnen lopen? En vooral: gaat dit nazinderen? Nog één keer fileert onze veldritanalist Niels Albert de WK-sprint in zes vragen en even veel antwoorden. Daarbij kruipt hij ook in het hoofd van Wout van Aert. “Zelfs als je 10% minder bent dan je tegenstander kan je zo’n sprint-à-deux alsnog afronden in je voordeel. Zolang je daarin maar de juiste keuze maakt...”

29 reacties

 • patrick de bock

  1 maand geleden
  Mr Pieters verwoordt het kort en bondig. Hij had de benen niet meer. Meester Mathieu had hem al te fel afgemat en die is dus de meer dan verdiende overwinnaar.
 • Rudi Pieters

  2 maanden geleden
  Van aert had de benen niet simpel
 • Frank Vermeer

  2 maanden geleden
  Gewoon niet goed voor de sport als twee man na een halve ronde wegrijden en de rest niet kan volgen. En tussen die twee was het dan ook nog eens niet spannend. Het heet een WK maar buiten de Belgen en Nederlanders interesseert het eigenlijk niemand, zelfs Pitcock ziet het als extraatje. Gewoon een regionaal sportje. Paar jaar geleden moesten er buitenlanders ingevlogen worden om überhaupt aan de criteria voor een WK te voldoen. Lachwekkend.
 • Guido Verlinden

  2 maanden geleden
  Gewoon de slimste heeft gewonnen.!
 • Evan De Jongh

  2 maanden geleden
  Denk niet dat op een WK de nationaliteit van de renner meespeelt voor de ploegen, Van Aert is een Belg in een Nederlandse ploeg en VDP is een Nederlander in een Belgische ploeg. Beiden hadden kunnen winnen, VDP was sneller over de balken maar Van Aert wist hem altijd in te halen op de trap. Denk dat Van Aert zeker had gewonnen als er meer looppassages waren, daar is hij onklopbaar. Ben vooral geschrokken van Sweeck, had die veel hoger verwacht in uitslag.
 1. Op naar aparte categorie voor transgender personen na heisa rond Amerikaanse renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”
  PREMIUM
  Veldrijden
  25

  Op naar aparte categorie voor transgen­der personen na heisa rond Amerikaan­se renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”

  Tien dagen geleden stond Austin Killips nog op het podium van de cross van Zonnebeke, maar de trans vrouw ‘voldoet’ niet aan de selectiecriteria van de Amerikaanse bond en start zaterdag niet op het WK. De UCI denkt na om in de toekomst een aparte categorie voor transgender personen in te voeren om inclusie te bevorderen en competitievervalsing te vermijden.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.