Wout Van Aert, een goeie maand geleden aan de arbeidsrechtbank in Mechelen.
Volledig scherm
Wout Van Aert, een goeie maand geleden aan de arbeidsrechtbank in Mechelen. © Photo News

Nick Nuyens gaat in beroep tegen vonnis dat Wout van Aert volledig vrijsprak

WielrennenDe arbeidsrechtbank van Mechelen heeft Wout van Aert volledig vrijgesproken in het geschil met zijn ex-ploegleider Nick Nuyens. Van Aert verbrak in september vorig jaar zijn contract voor “dringende redenen”. Nuyens verweet Van Aert misbruik van ontslagrecht en vroeg een schadevergoeding van 1,1 miljoen euro. De rechtbank meent nu dat er dringende redenen waren om dat ontslag te rechtvaardigen en sprak Van Aert vrij. “Gerechtigheid is geschied”, zei Van Aert in een eerste reactie. Nuyens, die de gerechtskosten (18.000 euro, red.) moet betalen, gaat in beroep. 

91 reacties

 • wim rooyakkers

  2 jaar geleden
  Wat had de kermiskoers ploeg van Nuyens Wout te bieden?een Tourstart?en hopen op wildcards,
 • Sanne Vermeulen

  2 jaar geleden
  Hij heeft zijn contract verbroken, en vertrouwensbreuk is voor interpretatie vatbaar dus geen dringende redenen. Om een goede uitspraak te doen moet men alle getuigenverklaringen gehoord hebben. Dus ga maar n beroep
 • linda renneboog

  2 jaar geleden
  Nuyens is zeker op geld uit normaal dat Wout het aftrapt als Nuyens niet doet wat hij beloofd aan Wout en hem dan nog in een ploeg gooien waarvoor hij niet gekozen heeft Roompot je ziet Nuyens heeft geen ploeg meer
 • Erik Van Aelst

  2 jaar geleden
  De leugens en het bedrog van de gazettencoureur Nuyens is terecht afgestraft door de rechtbank . Hopelijk is er voor hem geen plaats meer in het wielermilieu !
 • Nick Vanwalleghem

  2 jaar geleden
  Mr. Boeykens, deze rechtstaat stelt dat contracten documenten zijn die de contractanten strekken tot wet. Dat betekent echter NIET dat een arbeidscontract getekend wordt voor de eeuwigheid, want dat zou slavernij inhouden. Er zijn dus wettelijke manieren om contracten te beëindigen. En de ultieme toets gebeurt door de rechter. Wat hier is gebeurd. En nu zijn er procedures mogelijk om beroep aan te tekenen. Eens die uitgeput zijn, zal de juridische waarheid gekend zijn.
 1. Kijk naar aflevering 5 van Koers zkt. Vrouw, met special guest Niels Albert: “Denk dat hij met ons zit te lachen”
  Koers zkt. Vrouw
  3

  Kijk naar aflevering 5 van Koers zkt. Vrouw, met special guest Niels Albert: “Denk dat hij met ons zit te lachen”

  In Koers zkt. Vrouw gaan Starcasino Cycling Team en Cycling Vlaanderen op zoek naar een toekomstige ster in het Belgische dameswielrennen. Liefst 3.800 vrouwen schreven zich in en gaan de strijd aan om de felbegeerde prijs: een profcontract voor één jaar. Van die 3.800 blijven er nog tien over. In een unieke 6-delige videoreeks volgt HLN.be de afvalrace van dichtbij en zoomt het in op enkele bijzondere rensters. Want... “Vrouwen weten vaak niet hoe hard ze met de fiets kunnen rijden.”
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.