Wout Van Aert, een goeie maand geleden aan de arbeidsrechtbank in Mechelen.
Volledig scherm
Wout Van Aert, een goeie maand geleden aan de arbeidsrechtbank in Mechelen. © Photo News

Nick Nuyens gaat in beroep tegen vonnis dat Wout van Aert volledig vrijsprak

WielrennenDe arbeidsrechtbank van Mechelen heeft Wout van Aert volledig vrijgesproken in het geschil met zijn ex-ploegleider Nick Nuyens. Van Aert verbrak in september vorig jaar zijn contract voor “dringende redenen”. Nuyens verweet Van Aert misbruik van ontslagrecht en vroeg een schadevergoeding van 1,1 miljoen euro. De rechtbank meent nu dat er dringende redenen waren om dat ontslag te rechtvaardigen en sprak Van Aert vrij. “Gerechtigheid is geschied”, zei Van Aert in een eerste reactie. Nuyens, die de gerechtskosten (18.000 euro, red.) moet betalen, gaat in beroep. 

91 reacties

 • wim rooyakkers

  3 jaar geleden
  Wat had de kermiskoers ploeg van Nuyens Wout te bieden?een Tourstart?en hopen op wildcards,
 • Sanne Vermeulen

  3 jaar geleden
  Hij heeft zijn contract verbroken, en vertrouwensbreuk is voor interpretatie vatbaar dus geen dringende redenen. Om een goede uitspraak te doen moet men alle getuigenverklaringen gehoord hebben. Dus ga maar n beroep
 • linda renneboog

  4 jaar geleden
  Nuyens is zeker op geld uit normaal dat Wout het aftrapt als Nuyens niet doet wat hij beloofd aan Wout en hem dan nog in een ploeg gooien waarvoor hij niet gekozen heeft Roompot je ziet Nuyens heeft geen ploeg meer
 • Erik Van Aelst

  4 jaar geleden
  De leugens en het bedrog van de gazettencoureur Nuyens is terecht afgestraft door de rechtbank . Hopelijk is er voor hem geen plaats meer in het wielermilieu !
 • Nick Vanwalleghem

  4 jaar geleden
  Mr. Boeykens, deze rechtstaat stelt dat contracten documenten zijn die de contractanten strekken tot wet. Dat betekent echter NIET dat een arbeidscontract getekend wordt voor de eeuwigheid, want dat zou slavernij inhouden. Er zijn dus wettelijke manieren om contracten te beëindigen. En de ultieme toets gebeurt door de rechter. Wat hier is gebeurd. En nu zijn er procedures mogelijk om beroep aan te tekenen. Eens die uitgeput zijn, zal de juridische waarheid gekend zijn.