Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Neemt Thibau Nys een risico door toch deel te nemen aan het WK veldrijden? “Niet ideaal, maar zeker niet onverantwoord”

WK VeldrijdenHet staat nu 100% vast: Thibau Nys (19) verschijnt op 29 januari aan de start van het WK veldrijden voor beloften in het Amerikaanse Fayetteville. Bondsdokter Kris Van Der Mieren laat zijn licht schijnen op de situatie. “Als een topsporter uitsluitend zou mogen sporten op momenten waarop er geen sprake is van enig fysiek ‘mankementje’, dan zou die meer aan de kant staan dan wat anders.”

22 reacties

 • Ahmed Amrani

  4 maanden geleden
  Er moet een Nijs bij zijn, anders weet Wuyts niet waarover te praten en orakelen.
 • Johan Maddens

  4 maanden geleden
  Karel Van Beeck , de naam Merckx , De Vlaeminck , Maertens , Liboton , en nu Van Aert en VDPoel hebben we ook al veel gehoord , waarom denk je ??
 • Karel Van Beeck

  4 maanden geleden
  Men noemt de naam Nys in een wedstrijd om de 90 seconden. Dat doen ze omdat men zijn naam niet zou vergeten.
 • Johan Maddens

  4 maanden geleden
  Thibau is reeds Wereldkampioen en Belgisch kampioen in het veld , Europees kampioen op de weg bij de beloften tegen mannen die 3 tot 4 jaar ouder zijn . Indien hij er klaar voor is volgens hem , waarom zouden ze hem moeten thuislaten ?
 • Dirk Van Den Bossche

  4 maanden geleden
  De bondscoach heeft hem geselecteerd op basis van zijn 3 overwinningen bij U23. Nu beslist Thibeau of het zal gaan , zoniet dan komt Witse Meeusen in de selectie. Persoonlijk moest Witse daar hebben bij geweest in plaats van VandePutte, die is 23 jaar en geraakt momenteel geen poot vooruit. Dus liever jeugd , tenslotte heeft Van de Putte op EK het gat laten vallen, zodat Nijs niet won, gevolg 2 en 3 en den Hollander won
 1. Fien Maddens, de sterke vrouw achter Eli Iserbyt: “Bij een sporter moet het snel gaan: na anderhalve maand woonden we samen”
  Veldrijden
  13

  Fien Maddens, de sterke vrouw achter Eli Iserbyt: “Bij een sporter moet het snel gaan: na anderhalve maand woonden we samen”

  Eén etentje en één keer blijven slapen, en het was geklonken. Eli Iserbyt (24) won de hoofdprijs: een lief, een kok, een manager, een steun, een toeverlaat. Alles voor de prijs van één. Fien Maddens (23) praat heerlijk vrijuit: over leven met een topatleet, over druk op het WK, over kritiek die kwetst. “Ik heb een olifantenvel nodig, maar dat heb ik niet.”
 2. Aaron Dockx grijpt net naast wereldtitel bij de junioren: “Alles gedaan zoals de bondscoach vooraf gezegd had”
  Play
  WK veldrijden
  8

  Aaron Dockx grijpt net naast wereldti­tel bij de junioren: “Alles gedaan zoals de bondscoach vooraf gezegd had”

  De Zwitser Jan Christen (17) is de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de junioren. In Fayetteville ging onze landgenoot Aaron Dockx, die vanaf de start in de voorposten streed, mee met de Zwitser en met de Brit Nathan Smith naar de streep. Dockx zette van ver de sprint in, maar moest in Christen zijn meerdere erkennen. De Nederlandse topfavoriet David Haverdings kwam na een val in de tweede van zes ronden niet meer in het stuk voor. “De cross kon niet perfecter verlopen", sakkerde Dockx na de aankomst.
 3. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.