BELGA/AD
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA/AD

Nederlands columnist Thijs Zonneveld kijkt uit naar het WK veldrijden: “Dat ene uurtje waarin het WK wordt gereden, is het mooiste uurtje van de winter”

VeldrijdenColumnist Thijs Zonneveld kan niet wachten op het WK veldrijden. “Heisa over banden, nationalisme ten top, een analyse van de viscositeit van de modder en een diepte-interview met de overbuurvrouw van de tante van Wout van Aert. Heerlijk, heerlijk, heerlijk.”

2 reacties

 • Luk Goffin

  3 maanden geleden
  Mooi geschreven, van een Hollander kan je niet anders verwachten dan een mix van cynisme en relativeren. Maar hij heeft wel gelijk, veldrijden is al jaren een prachtige wereldsport in Vlaanderen en in mindere mate Nederland , waar schaatsen op het voorplan staat tijdens de winterperiode ...
 • Michel Vandewiele

  3 maanden geleden
  Mooie poezie van die man maar hoogtijd hij met zijn twee voeten op de grond komt dan zullen we hem eens tonen dat er nog heel veel mooiere sporten bestaan buiten enkele mannen en rouwen die in een aangelegde modderpoel rijden. Journalistiek ? Een beetje eenzijdig hoor.
 1. Eli Iserbyt crosst straks met scheurtje in elleboog: "Ik bijt door"
  WK veldrijden
  1

  Eli Iserbyt crosst straks met scheurtje in elleboog: "Ik bijt door"

  Top vijf, is de uiterst voorzichtige ambitie van Eli Iserbyt. Het podium, dat wordt... ellebogenwerk. Letterlijk. "Ik ben maandag nog eens op controle geweest bij een Antwerpse elleboogchirurg. Blijkbaar zit er toch een scheurtje in een gewrichtsband. Door de veelvuldige trainingsarbeid op stage in Spanje moet het wat geïrriteerd zijn geraakt. Dat maakt een topprestatie in principe onmogelijk. Als volleyballer had ik meteen moeten stoppen, zegden de dokters. Op de fiets kan je 't fixeren en valt het mee. Ook mijn fiets op de schouder tillen is geen probleem, want ik ben rechtshandig. Enkel een val kan de zaak verergeren.”
 1. Gefrustreerde Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal
  Play

  Gefrus­treer­de Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal

 2. Courtois kroont zich tot held van de avond tegen Liverpool
  Play

  Courtois kroont zich tot held van de avond tegen Liverpool