Worst (links) en Betsema (rechts) stonden vorig jaar nog op het podium.
Volledig scherm
Worst (links) en Betsema (rechts) stonden vorig jaar nog op het podium. © ANP

Nederland moet het in Fayetteville zonder positieve Worst en zieke Betsema doen, Baestaens uit voorzorg gescheiden van Aerts

WK veldrijdenDenise Betsema en Annemarie Worst zullen komend weekend niet deelnemen aan het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville. Betsema is ziek, terwijl Worst een positieve coronatest aflegde.

13 reacties

 • patrick de bock

  1 jaar geleden
  Nog 6 rensters over? De eerste vijf plaatsen in de uitslag zullen wel voor Nederlandse dames zijn. Cant misschien op zes!
 • Luc Lepoudre

  1 jaar geleden
  Pierre de smet, ik zal het eens uitleggen: met zes seniors aan de start en toch de eerste acht aan de meet? Natuurlijk, drie Nederlandse beloften, als die starten in de hoogste categorie strijden die zelfs mee voor het podium.
 • Peeters Francis

  1 jaar geleden
  Cant kan mogelijk in de top 7 eindigen.
 • pierre de smet

  1 jaar geleden
  Pieter martens ;Deligatie bestond uit acht rensters , dus nu nog zes . Hoe kom je dan aan acht moet je hier eens uitleggen ? Honsinger niet vergeten die rijd een thuiscross en zou wel eens de lachende derde kunnen zijn .
 • Jean Keulemans

  1 jaar geleden
  In de ploeg van Van Aert waren er ook gevallen
 1. Op naar aparte categorie voor transgender personen na heisa rond Amerikaanse renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”
  PREMIUM
  Veldrijden
  25

  Op naar aparte categorie voor transgen­der personen na heisa rond Amerikaan­se renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”

  Tien dagen geleden stond Austin Killips nog op het podium van de cross van Zonnebeke, maar de trans vrouw ‘voldoet’ niet aan de selectiecriteria van de Amerikaanse bond en start zaterdag niet op het WK. De UCI denkt na om in de toekomst een aparte categorie voor transgender personen in te voeren om inclusie te bevorderen en competitievervalsing te vermijden.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.