Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Nakende afschaffing startgeld zorgt voor grote ongerustheid bij crossers: “Er was zelfs even paniek”

VeldrijdenDe startgelden in de cross staan onder grote druk. Meer nog: ze dreigen zo goed als te verdwijnen. Gedreven door de coronacrisis willen wedstrijdorganisatoren af van de zware kost. De renners maken zich grote zorgen.

 1. Lokeren haalt BK veldrijden van 2023 binnen: “Net zoals in Antwerpen komt er een ponton”
  Veldrijden

  Lokeren haalt BK veldrijden van 2023 binnen: “Net zoals in Antwerpen komt er een ponton”

  In het Park ter Beuken werd in aanwezigheid van burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld), schepen van Sport Marjoleine de Ridder (CD&V) en organisator Bram De Brauwer, bevestigd dat Lokeren het BK veldrijden van 2023 zal organiseren. De Mont Henri wordt het middelpunt van het parcours, waar elite beloften en jeugd in het weekend van 14 en 15 januari zullen strijden voor de Belgische driekleur.
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 1. Topman Golazo over start veldritseizoen: “Proberen zoveel mogelijk crossen te laten plaatsvinden”
  Play
  Veldrijden

  Topman Golazo over start veldritsei­zoen: “Proberen zoveel mogelijk crossen te laten plaatsvin­den”

  Het veldritseizoen trekt zich straks in Lokeren op gang. “We gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk crossen te laten plaatsvinden. Dat is heel belangrijk voor de sport", aldus Christophe Impens van Golazo, organisator van de Ethias Cross. “Dat er verschillende veldritten zoals de Wereldbeker in Koksijde niet doorgaan? Ik kan begrijpen dat de lokale organisator in de eerste plaats aan de veiligheid denkt. Er vallen dan ook nog eens inkomsten weg: inkomtickets en vipinkomsten. Of we alle Ethias Crossen gaan organiseren? Dat is toch onze intentie.”