BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Mathieu van der Poel zet punt achter crossseizoen: “Een echte domper, maar lange rustperiode is enige remedie”

VeldrijdenHet veldritseizoen van Mathieu van der Poel (26) zit erop. De wereldkampioen blijft sukkelen met de rug en hervat vandaag niet in Herentals. Ook NK en WK moeten wijken. Dat bevestigt nu ook zijn team Alpecin-Fenix. “Het is een domper, maar de enige remedie is een lange rustperiode”, zegt Van der Poel. 

87 reacties

 • eduard janssens

  4 maanden geleden
  Idd Jef; ik zou niet weten maar ik heb het meegemaakt op werk ,heb mijn job moeten opgeven .
 • Dirk Van Den Bossche

  4 maanden geleden
  Gisteren Phillip Roodhooft gehoord op de cross. Wat een rustige mens , die zijn renner begrijpt en hem alle tijd geeft. Ik heb de indruk dat Christophe zonder zijn broer nergens zou staan? Phillip is de drijvende kracht en de slimste mens bij Alpecin. Geen hoog van de toren blazen , maar zeer rustig alles analyseren.
 • guy vermeulen

  4 maanden geleden
  Met rugpijn kan je niks ,of weinig , herstellen en veel rust is de boodschap en hopen dat het euvel niet terug keert als je weer topsport doet. Anders is het gedaan aan de top zo simpel is het , gelijk voor wie , is het nu den eersten of den laatsten in ranking. Veel succes Mathieu . Van een neutraal supporter.
 • Geert Vermuyten

  4 maanden geleden
  Het voordeel dat zulk een wereldtopper heeft is dat ze én natuurtalent én een fantastische omkadering kunnen genieten om terug top te kunnen zijn na een nieuwe zoveelste tegenslag. Neem rust en luister naar je lichaam.
 • Andre Ooms

  4 maanden geleden
  Spoedig herstel gewenst. MVDP is een prachtig atleet net als Wout Van Aert.
 1. VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberghe kijkt reikhalzend uit naar het WK veldrijden: “Iserbyt zal Pidcock het langst kunnen volgen”
  Gouden Cross
  11

  VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberg­he kijkt reikhal­zend uit naar het WK veldrijden: “Iserbyt zal Pidcock het langst kunnen volgen”

  Dit weekend staat het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville op het programma. Zonder Mathieu van der Poel en Wout van Aert is het een unieke kans voor de andere renners om de regenboogtrui te veroveren. Volgens VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberghe wordt het een tweestrijd tussen Eli Iserbyt en Tom Pidcock. Wil jij nog een sprongetje maken in het klassement van de Gouden Cross, dan is ook voor jou het WK een belangrijke wedstrijd.
 2. Fien Maddens, de sterke vrouw achter Eli Iserbyt: “Bij een sporter moet het snel gaan: na anderhalve maand woonden we samen”
  Veldrijden
  13

  Fien Maddens, de sterke vrouw achter Eli Iserbyt: “Bij een sporter moet het snel gaan: na anderhalve maand woonden we samen”

  Eén etentje en één keer blijven slapen, en het was geklonken. Eli Iserbyt (24) won de hoofdprijs: een lief, een kok, een manager, een steun, een toeverlaat. Alles voor de prijs van één. Fien Maddens (23) praat heerlijk vrijuit: over leven met een topatleet, over druk op het WK, over kritiek die kwetst. “Ik heb een olifantenvel nodig, maar dat heb ik niet.”
 3. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.