Sanne Cant werd drie keer wereldkampioen, maar een opvolger is nog niet in zicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Sanne Cant werd drie keer wereldkampioen, maar een opvolger is nog niet in zicht. © Photo News

Malaise in de cross, ook bondscoach Vanthourenhout ziet geen licht aan einde van de tunnel: “Meisjes gaan liever turnen of paardrijden”

VeldrijdenDat het met het veldrijden bij de vrouwen in België niet goed is gesteld. Dat gaat ook bondscoach Sven Vanthourenhout niet ontkennen. Sanne Cant werd drie keer wereldkampioen, maar een opvolger is nog niet in zicht. “Bij ons gaan de meisjes liever turnen of paardrijden.”

12 reacties

 • Freddy van Puymbrouck

  3 maanden geleden
  Sanne wordt dan nog door heel veel cross en wielerliefhebbers geminacht. Ze was nochtans de enige Belgische die het sterke Nederlandse blok kon kloppen. Nu Sanne het ook moeilijk krijgt tegen de Nederlandse jonge toppers wordt helder duidelijk dat er na haar een grote leegte is die niet op te vullen gaat zijn. Het is inderdaad een dure sport maar als je goed genoeg bent vind je wel een ploeg die je sponsort. Meteen komen we aan het grootste probleem, er is geen enkel groot talent in beeld!.
 • Dirk Peeters

  3 maanden geleden
  En die in Nederland dan ?????
 • Gorissen Marcel

  3 maanden geleden
  Sanne word te dik betaald. Waarom moe maken
 • Herman De Gent

  3 maanden geleden
  Daar knelt het schoentje Kristof. Het materiaal is afschuwelijk duur, bijna niet te betalen voor de gewone werknemer. Dat je dan meerdere fietsen en materiaal nodig hebt om te crossen maakt het financieel onaantrekkelijk . Het jammere in het ganse verhaal is dat iedereen dan met het beste, en duurste materiaal, wil rijden. De goedkope versies van 'Shimano' worden dan ook geminacht en de keuze voor een andere sport is snel gemaakt. Een paard van de manage zal wellicht goedkoper zijn.
 • dirk hendrickx

  3 maanden geleden
  Geen sport voor vrouwen
 1. Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"
  Play

  Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"

 2. De hoogtepunten van een fraaie topper tussen Club en Genk
  Play
  Jupiler Pro League

  De hoogtepun­ten van een fraaie topper tussen Club en Genk