Lucinda Brand.
Volledig scherm
PREMIUM
Lucinda Brand. © Photo News

Lucinda Brand, mantelzorger voor ouders én ‘leading lady’ van de cross, gaat opnieuw voor WK-goud: “Ik was al vroeg heel fanatiek”

WK veldrijdenMotorrijder, mantelzorger, Schapekop. Ook dat is Lucinda Brand (32). Op bezoek bij de leading lady van de cross in Dordrecht: een verhaal over een koersende familie, WK-ambities en “lekker leven”. “Ik zeg niet zomaar ‘ja’ en ‘amen’.”

11 reacties

 • Jan Van Rompaey

  4 maanden geleden
  Lucinda is een prachtdame !
 • Freddie HEREMANS

  4 maanden geleden
  Ik kijk in elke cross voortdurend uit naar Lucinda, zoals ik bij de heren doe met Eli en vroeger met Sven. Is vaak makkelijk, want ze rijdt meestal op kop. Ik vrees dat haar regenboogtrui zaterdag naar Marianne zal gaan, het parcours is te makkelijk om Vos kwijt te spelen. Lucinda mag me aardig verrassen...
 • Kris Tyteca

  4 maanden geleden
  Gouden vrouw!
 • Lucas Balieu.

  4 maanden geleden
  Wat voor mij nog een grotere meerwaarde heeft t.o.v. haar wielercarrière is de zorg voor haar ouders. 👍
 • wim rooyakkers

  4 maanden geleden
  Eigenlijk zou wie de meeste punten scoort in de wereldbeker de wereldkampioen moeten zijn.wat voor nut heeft anders de wereldbeker,
 1. “Verstrynge en Wyseure hadden de ballen aan hun lijf moeten hebben om het meteen te vertellen tegen de ploeg en Wellens”
  PREMIUM
  Veldrijden
  25

  “Verstrynge en Wyseure hadden de ballen aan hun lijf moeten hebben om het meteen te vertellen tegen de ploeg en Wellens”

  “Ik begrijp Bart Wellens, die vindt dat hem een mes in de rug is gestoken.” Ook onze analist Niels Albert kan niet voorbij de transfersoap rond veldrittalenten Emiel Verstrynge (20) en Joran Wyseure (21): “Die gasten hadden meer respect kunnen tonen.” Hij ziet er echter ook een mogelijkheid in voor gevestigde namen als Sweeck en zelfs Aerts.
 2. Na de transferheisa. U23-wereldkampioen Joran Wyseure is er nog altijd niet goed van: “Die tweet van Wellens met mes in de rug: heel erg”
  PREMIUM
  Veldrijden
  46

  Na de transfer­hei­sa. U23-wereldkam­pi­oen Joran Wyseure is er nog altijd niet goed van: “Die tweet van Wellens met mes in de rug: heel erg”

  Wereldkampioen veldrijden bij de U23 Joran Wyseure (21) werd zaterdag achtste in Gavere en zondag tweede in Brussel. Maar Wyseure haalde de voorbije dagen vooral het nieuws met een veelbesproken transfer naar de Alpecin-Fenix-ploeg van Philip en Christoph Roodhooft. Dat zorgde voor zoveel reuring dat Wyseure er nog altijd niet goed van is. “Tot dertig seconden voor de start van de cross in Gavere gisteren keerde mijn maag nog altijd van de stress en van de spanning.”
 1. Hans van Kasteren not amused met uitspraak over mensenhandel: “Tormans is te ver gegaan, ik heb een advocaat gecontacteerd”
  Play
  Veldrijden
  22

  Hans van Kasteren not amused met uitspraak over mensenhan­del: “Tormans is te ver gegaan, ik heb een advocaat gecontac­teerd”

  Hans van Kasteren tilt zwaar aan de uitspraak van Jan Tormans, die hem beschuldigt van mensenhandel. Tormans rekende op wereldkampioen veldrijden bij de beloften Wyseure en vice-kampioen Verstrynge om mee de stap te zetten naar de ploeg van Patrick Lefevere. In de plaats daarvan onderhandelde Van Kasteren een contract met de broers Philip en Christoph Roodhooft. “Eigenlijk ruikt dit een beetje naar mensenhandel”, zei Jan Tormans daarover.