Laurens Sweeck won de laatste cross van het seizoen.
Volledig scherm
Laurens Sweeck won de laatste cross van het seizoen. © BELGA

Laurens Sweeck wint na knappe solo laatste cross van het seizoen in Oostmalle

VeldrijdenLaurens Sweeck van Pauwels Sauzen-Bingoal heeft de Sluitingsprijs Oostmalle op zijn naam geschreven. Hij zegevierde voor Quinten Hermans, die bijna een hele race in zijn eentje in de achtervolging reed, en Lars van der Haar. Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout kwamen nooit echt in het stuk voor.

14 reacties

 • Jan Van Rompaey

  2 weken geleden
  Laurens, verander toch van ploeg. U wordt gewoon afgeremd om een andere te laten winnen.
 • BERTHA WOUTERS

  2 weken geleden
  Bertha wouters is al twee jaar overleden
 • ROGER DEPREZ

  2 weken geleden
  Ik denk dat het niet meer goed komt tussen Laurens en Eli en zeker wat Eli gisteren deed een gat toe rijden op Lau met een renner in het wiel.
 • Freddy van Puymbrouck

  2 weken geleden
  Mooie zege van Sweeck die overduidelijk de beste was, Iserbyt wordt 16 de op 2' 56'' hij is toch Europees kampioen schandelijk om je dan zo te laten hangen.
 • Hubert De Smet

  2 weken geleden
  Proficiat Laurens Sweeck met uw overwinning.Maar ga zo vlug mogelijk weg uit de ploeg van Mettepenningen,want het is al lang duidelijk dat de renners van deze ploeg tégen elkaar rijden i.p.v. elkaar te helpen.Gezien wat egoist Iserbyt gisteren deed,met een renner uit een andere ploeg in zijn wiel naar zijn eigen ploegmaat Sweeck rijden,zoiets doet toch niemand.Als een ploegmaat weg is dan stop je af,dat deed Iserbyt niet.
 1. De mysterieuze lekke band van Van Aert: “Wout weet niet waar en hoe het hem overkwam”
  Veldrijden
  26

  De mysterieu­ze lekke band van Van Aert: “Wout weet niet waar en hoe het hem overkwam”

  Godgeklaagd, was het, die lekke band van Wout van Aert. De enige, maar dan ook werkelijk de enige topper was hij die met een leegloper kreeg af te rekenen op het WK-parcours in Oostende. Onwaarschijnlijk, vindt ook ploegleider Jan Boven. “Je kan daar heel lang over doorpraten en blijven piekeren achteraf. Maar dat heeft geen zin. Zeker niet omdat Wout zelf niet precies weet waar en hoe het hem overkwam. Bij het opdraaien van de sintelbaan? Zou kunnen. Maar anderen hebben het over een plek eerder op het parcours. Wout kan er echt geen plaats op kleven. Voelde ook niet dat hij lek reed. Hij nam geen onnodige risico’s, deed geen gekke dingen.” Dat ene stomme steentje te veel, dus? “Brute pech, ja. Het is gebeurd. En dus moet je ’t een plekje geven. Maar feit is dat het Wout opzadelde met een frustrerend gevoel.”
 1. Amateurbeelden tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilippe: “En ik dacht dat ik snel reed”
  Play
  Wielrennen
  34

  Amateur­beel­den tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilip­pe: “En ik dacht dat ik snel reed”

  7 maart
 2. Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"
  Play

  Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"