Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Laurens Sweeck wint derde keer op rij in Oostmalle na val Iserbyt, Nys pakt eerste podiumplaats bij elite

VeldrijdenLaurens Sweeck (Pauwels Sauzen–Bingoal) heeft de Sluitingsprijs in Oostmalle op zijn naam gezet. Nadat Eli Iserbyt al in de eerste ronde afhaakte na een val, was hij de beste van een viertal dat overbleef. Thibau Nys haalde dan weer z’n eerste podiumplaats bij de elite. Bij de vrouwen won de Nederlandse Annemarie Worst na een versnelling in de laatste ronde.

7 reacties

 • Freddy Madou

  4 maanden geleden
  Die Thibau Nys wordt een grote bij de amateurs, het is zoals Bart Wellens zegt ze kennen maar 1 naam meer in het veldrijden en dat is Thibau Nys, er zijn er die veel meer gewonnen hebben maar de namen wordt niet meer vernoemd, al goed dat Wuyts verdwenen is want daar kwam alleen maar Nys uit.
 • ivo torfs

  4 maanden geleden
  Jan De Schutter, ik ben van hetzelfde gedacht maar waarom werd die koers niet uitgezonden en zelfs in sportweek-end geen vermelding. Wat was hier aan de hand?
 • Johan Maddens

  4 maanden geleden
  Linda D'Haese , Wout won af en toe eens op 21 jarige leeftijd tegen de top .De kleine Nys is nog maar 19 jaar . Enkel de macht ontbreekt hem nog aangezien zijn leeftijd !
 • Jan De Schutter

  4 maanden geleden
  Als Oostmallenaar vind ik het jammer dat deze cross niet op de normale zenders te zien was.
 • Linda D'Haese

  4 maanden geleden
  Opnieuw Nys pakt podium plaats mannen als Wout en Mathieu wonnen op die leeftijd al crossen tegen de top nu was het maar tegen een paar goede crossers en de rest waren meelopers
 1. Aaron Dockx grijpt net naast wereldtitel bij de junioren: “Alles gedaan zoals de bondscoach vooraf gezegd had”
  Play
  WK veldrijden
  8

  Aaron Dockx grijpt net naast wereldti­tel bij de junioren: “Alles gedaan zoals de bondscoach vooraf gezegd had”

  De Zwitser Jan Christen (17) is de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de junioren. In Fayetteville ging onze landgenoot Aaron Dockx, die vanaf de start in de voorposten streed, mee met de Zwitser en met de Brit Nathan Smith naar de streep. Dockx zette van ver de sprint in, maar moest in Christen zijn meerdere erkennen. De Nederlandse topfavoriet David Haverdings kwam na een val in de tweede van zes ronden niet meer in het stuk voor. “De cross kon niet perfecter verlopen", sakkerde Dockx na de aankomst.