Photo News
Volledig scherm
© Photo News

KOERS KORT. Lucinda Brand voor onbepaalde tijd buiten strijd - Muur van Geraardsbergen ook komende jaren niet in de Ronde

9 reacties

 • Jul Cypers

  4 maanden geleden
  Moeten wij nog echt luister er n naar Van gucht, als je nog niet weet wie wereldkampioen werd bij de dames. Gelukkig hebben we nog Herrygers.
 • Paul De Clercq

  4 maanden geleden
  Beste Tomas van basket heb je misschien verstand , t’is uiteindelijk toch maar een spelletje. Met de Muur uit de Ronde te laten ,bewijs je dat je van wielerSPORT absoluut geen kaas gegeten hebt , sorry hoor .
 • Dany Herman

  4 maanden geleden
  De muur zou er altijd moeten in zitten en terug oud parcours ipv de Vandenhautte carousel
 • Gust Vandamme

  4 maanden geleden
  Paniekwielrennen bij Lotto. Misschien mensen met een hoger IQ aanstellen dan bijna-toppers in een ver verleden?
 • Jacques Van De Watering

  4 maanden geleden
  Verdiende promotie in je carrière Kurt. Toen je in 1999 11e werd in de tour was bijna iedereen, zoniet alleman , van de eerste tien gedopeerd. De UCI heeft je nooit het eerherstel gegeven dat je verdiende.
 1. KIJK. Verken het WK-parcours door de ogen van Niels Albert: “Wie daar twee tanden groter rijdt, kan het verschil maken”
  WK VELDRIJDEN
  9

  KIJK. Verken het WK-par­cours door de ogen van Niels Albert: “Wie daar twee tanden groter rijdt, kan het verschil maken”

  Zondag wacht een titanenduel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert op het WK veldrijden. Maar hoe ziet die omloop in Hoogerheide er nu juist uit? In welke zones kan het verschil gemaakt worden? En hoe groot is de kans op een sprint? Onze analist Niels Albert sprong op zijn fiets en nam de proef op de som. In onderstaande video’s krijgt u een unieke blik op het parcours en krijgt u zijn analyse per zone mee.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 1. Onze chef wielrennen ziet hoe Van Aert weer geklopt werd door zijn angstgegner: “Wout gaf zijn winter een 9,5 op 10. Of hij daar nu nog zo over denkt?”
  PREMIUM
  32

  Onze chef wielrennen ziet hoe Van Aert weer geklopt werd door zijn angstge­gner: “Wout gaf zijn winter een 9,5 op 10. Of hij daar nu nog zo over denkt?”

  Mathieu van der Poel greep zijn vijfde wereldtitel in het veld na een sprintzege tegen Van Aert. “Wout zijn angstgegner is weer helemaal terug”, stelt onze chef wielrennen na het WK veldrijden. “Hij leek de voorbije weken en maanden de bovenhand te nemen op zijn eeuwige rivaal. Maar dat is nu weer helemaal anders.”
 2. Niels Albert fileert de WK-sprint tussen Van Aert en Van der Poel: “Ik had ‘m toch toegeschreeuwd: ‘Opdraaien en meteen beginnen!’”
  PREMIUM
  29

  Niels Albert fileert de WK-sprint tussen Van Aert en Van der Poel: “Ik had ‘m toch toege­schreeuwd: ‘Opdraaien en meteen beginnen!’”

  Waar(om) ging het mis? Had het anders kunnen lopen? En vooral: gaat dit nazinderen? Nog één keer fileert onze veldritanalist Niels Albert de WK-sprint in zes vragen en even veel antwoorden. Daarbij kruipt hij ook in het hoofd van Wout van Aert. “Zelfs als je 10% minder bent dan je tegenstander kan je zo’n sprint-à-deux alsnog afronden in je voordeel. Zolang je daarin maar de juiste keuze maakt...”