TDW
Volledig scherm
PREMIUM
© TDW

Kampioenschapsrenner Laurens Sweeck en de strijd om zilver: "Zand geeft me klein voordeel"

VeldrijdenWat als... Wout van Aert ontvoerd wordt, opgesloten wordt in een godverlaten pand op duizend kilometer van Koksijde en de dader de sleutel inslikt? Ja, dán maken Laurens Sweeck en Toon Aerts natuurlijk wel kans op de Belgische titel. Met licht voordeel voor Sweeck, becijferden we. Dit seizoen nipt de beste ná het ongenaakbare duo Van der Poel-Van Aert. Dé kampioenschapsrenner bij uitstek ook. "En in mul duinenzand heb ik normaal een klein streepje voor op Toon", beklemtoont de 'primus inter pares' van de drie Schriekse broers onze conclusies.

1 reactie

 • LUC DEFORCE

  5 jaar geleden
  Ik hoop dat Laurens Sweeck kampioen wordt ,het is de enige renner die bekwaam is achter Wout van Aert ,indien Wout maar 1foutje maakt is het zo ver
 1. Michel Wuyts ziet hoe een Nederlands WK altijd gepaard gaat met herrie: “Adrie van der Poel kickt op wat gekissebis”
  PREMIUM
  24

  Michel Wuyts ziet hoe een Nederlands WK altijd gepaard gaat met herrie: “Adrie van der Poel kickt op wat gekissebis”

  Adrie van der Poel heeft na alle commotie beslist om geen WK-parcoursen meer uit te tekenen. Geloof dat maar niet, meent onze analist Michel Wuyts. “Adrie van der Poel kickt op wat gekissebis. Geen Nederlands WK zonder herrie, zo luidt de leuze.” En die is er dus ook ditmaal weer. “De balkenhistorie valt helemaal niet uit de lucht. Ze is maanden vooraf uit ’s mans brein ontsproten.”
 1. Dubbelinterview met de baas en trainer van Van Aert: “Met de conditie die Wout nu heeft, kan hij geen klassieker winnen”
  PREMIUM
  12

  Dubbelin­ter­view met de baas en trainer van Van Aert: “Met de conditie die Wout nu heeft, kan hij geen klassieker winnen”

  Trainer Marc Lamberts en sportief manager Merijn Zeeman ontbreken zondag in Hoogerheide. “Te veel stress, te weinig overzicht.” In de succeswinter van Wout van Aert (28) zijn zij de stille kracht op de achtergrond. Speciaal voor het WK laten ze toch één keer van zich horen. “Indien we de cross van Wout afnemen, zal zijn voorjaar minder goed zijn.”
 2. Onze columnist gelooft op WK niet in de ‘hand van Adrie Van der Poel’: “Je kunt geen parcours voor Mathieu tekenen dat ook Wout niet ligt”
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  31

  Onze columnist gelooft op WK niet in de ‘hand van Adrie Van der Poel’: “Je kunt geen parcours voor Mathieu tekenen dat ook Wout niet ligt”

  Winst voor Van Aert in Hamme. Een zege voor Van der Poel in Besançon. De ‘Grote Twee’ zijn klaar voor het WK veldrijden. Het parcours in Hoogerheide is mee uitgetekend door Adrie - vader van Mathieu. Kan dat wel? Onze columnist Niels Albert ziet er geen graten in. “Volgens mij neemt Wout ook probleemloos een balk van 40 centimeter” Wat beslist dan wel over winst of verlies?