PN
Volledig scherm
© PN

Japanner wil beste veldrijder ter wereld worden (maar is bang van Nys)

 1. Michael Vanthourenhout door zware verkoudheid ook niet aan de start in WB-manche van Koksijde
  Veldrijden
  1

  Michael Vanthouren­hout door zware verkoud­heid ook niet aan de start in WB-manche van Koksijde

  Michael Vanthourenhout start straks ook in de Wereldbekermanche van Koksijde niet. De 27-jarige veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal is nog niet hersteld van zijn zware verkoudheid. Daardoor kwam Vanthourenhout gisteren niet in actie in de vierde manche van de Superprestige in Merksplas. Nadat hij eerder Gieten, Ruddervoorde en Niel liet schieten heeft hij in dat klassement geen plek te verdedigen. In de Wereldbeker staat hij echter vijfde. Vanthourenhout probeert nu goed uit te zieken voor komend weekend. Zaterdag 27 november is het de Urban Cross in Kortrijk (X²O Badkamers Trofee), een dag later de Wereldbekermanche in Besançon. Wellicht neemt hij ook de Superprestigewedstrijd in Boom (4/12) op in zijn programma - dat was niet voorzien.
 2. Thibau Nys maakt volgende maandag rentree in Koppenbergcross bij U23, ook EK-selectie is binnen: “Extra basistraining zal op korte termijn renderen”
  Veldrijden
  1

  Thibau Nys maakt volgende maandag rentree in Koppenberg­cross bij U23, ook EK-selectie is binnen: “Extra basistrai­ning zal op korte termijn renderen”

  Stiekeme hoop wordt werkelijkheid. Thibau Nys (18) duikt volgende maandag, in de Koppenbergcross, opnieuw het veld in. Nys jr. is hersteld van de sleutelbeenbreuk die hij op 10 oktober opliep in de WB-manche in het Amerikaanse Waterloo. Ook zijn selectie voor het EK U23, één week later in Wijster (Drenthe), is bij deze een feit.
 3. Op bezoek bij Lars van der Haar, die op weg naar zijn Europese titel alle puzzelstukjes van zijn leven moest doen passen: “Sinds het verlies van mijn zus is opgeven geen optie meer”
  PREMIUM
  Veldrijden
  13

  Op bezoek bij Lars van der Haar, die op weg naar zijn Europese titel alle puzzelstuk­jes van zijn leven moest doen passen: “Sinds het verlies van mijn zus is opgeven geen optie meer”

  Een vat Heineken op café, en een broodje kroket uit de muur om 2 uur ‘s nachts: zo viert een Nederlander een Europese titel, zou je denken. Niet Lars van der Haar (30). Die vierde rustig thuis met z’n familie en z’n vrouw, de Britse ex-renster Lucy Garner (27). Maar stille crossers, diepe gronden. Toen hij Lucy voor het eerst zag: “Wat een lekker wijf!” Hoe het verlies in zijn jeugd hem hardde: “Opgeven is geen optie meer.” En of hij Van Aert en Van der Poel wil kloppen: “Waarom fiets ik anders?”