Volledig scherm
© BELGA

Iserbyt wint Cyclocross Masters, net geen wereldrecord voor Meeusen in het hoogspringen

VeldrijdenEli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de Cyclocross Masters in Waregem gewonnen. De 22-jarige West-Vlaming bleef in rotweer, regen en zelfs een hagelbui, afgescheiden Toon Aerts en Belgisch kampioen Laurens Sweeck voor en sluit het seizoen zo af met elf zeges.

 1. Lokeren haalt BK veldrijden van 2023 binnen: “Net zoals in Antwerpen komt er een ponton”
  Veldrijden

  Lokeren haalt BK veldrijden van 2023 binnen: “Net zoals in Antwerpen komt er een ponton”

  In het Park ter Beuken werd in aanwezigheid van burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld), schepen van Sport Marjoleine de Ridder (CD&V) en organisator Bram De Brauwer, bevestigd dat Lokeren het BK veldrijden van 2023 zal organiseren. De Mont Henri wordt het middelpunt van het parcours, waar elite beloften en jeugd in het weekend van 14 en 15 januari zullen strijden voor de Belgische driekleur.
 2. Van Aerts crosswinter: streven naar tiental crossen, focus op kampioenschappen
  Veldrijden

  Van Aerts crosswin­ter: streven naar tiental crossen, focus op kampioen­schap­pen

  Voor de goeie orde: de exacte invulling van Van Aerts crosswinter staat nog niet vast. "Dat moeten we nog eens grondig bespreken met Merijn (Zeeman, red.) en het performance team van de ploeg", zegt Marc Lamberts. "Maar in principe wordt het streven naar een cross of tien, met de kampioenschappen als grote doelen. Wout crost ontzettend graag, dat gaan we hem niet ontnemen. Hoe dan ook zal er na dit zware competitieblok op de weg toch wel ergens rust moeten worden ingebouwd. Al was het maar dat hij een week even geen fiets meer aanraakt. Want het laatste wat we willen is dat hij over twee jaar fysiek naar de vaantjes zou zijn.”
 1. Voetbalgrootheid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag
  Play

  Voetbal­groot­heid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag

 2. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"