Eli Iserbyt.
Volledig scherm
Eli Iserbyt. © BELGA

Iserbyt roept op tot Belgische eenheid in Fayetteville: “Moeten leren uit EK, waar we tegen elkaar gereden hebben”

VeldrijdenEli Iserbyt (24) kan op beide oren slapen: onze landgenoot heeft de goeie vorm te pakken voor het WK veldrijden over een week. Dat bewees Iserbyt door vandaag in Hoogerheide zijn 14de zege van het seizoen te boeken. En nu op naar Fayetteville, waar Iserbyt hoopt dat de Belgen als één geheel voor de dag komen. “Bij het EK had ik het gevoel dat het merkenploeg tegen merkenploeg was.”

27 reacties

 • Wilfried DE HERT

  1 jaar geleden
  Wat ik niet zo goed begrijp van die criticasters is dat ze energie steken in het afbreken ervan. Ik zou het negeren als het mij niet interesseerde.
 • Patrick Gelenne

  1 jaar geleden
  Veldrijden , de meest overroepen sport ter wereld.Stel , je word wereldkampioen , wat wil dit zeggen : je bent de beste van Vlaanderen en Nederland.Niet meer en niets minder.Ja , er rijdt wel een verloren gereden Brit of Fransman mee , maar een WK veldrijden is een veredeld lage landen sportje.
 • Marika Peeters

  1 jaar geleden
  Terwijl we al vaak getuige waren van het feit dat de Belgen onderling en zelfs binnen hun eigen ploeg tegen elkaar rijden en de zege of titel, aan geen andere Belg of ploegmaat gunnen? hebben sommige believers nog steeds de illusie dat dit op het WK niet gaat gebeuren en een blok zullen vormen? Nu , de slimme Brit alsook Lars weten dit maar al te goed, en lachen zich nu al te pletter. Trouwens, enige hulp kan alleen komen door de topfavorieten te hinderen, maar hoe zielig en onsportief is dat?
 • Pieter martens

  1 jaar geleden
  Tegen elkaar rijden zit toch in onze genen of niet soms?.
 • ANDRE AERTS

  1 jaar geleden
  Indien Iserbyt zal Sven Nys niet staan springen op't tafel omdat een Belg gewonnen heeft! Idem voor Mettepenningen zal ook niet staan springen indien Aerts wint. En de bonds coach loopt erbij voor spek en bonen! Gezellig reisje naar USA!
 1. Exclusieve inkijk in het leven van wereldkampioen Thibau Nys, met zijn 16 tattoos als leidraad: “Als ik een nieuwe heb, kan onze pa er ‘effe’ niet mee lachen”
  PREMIUM
  32

  Exclusieve inkijk in het leven van wereldkam­pi­oen Thibau Nys, met zijn 16 tattoos als leidraad: “Als ik een nieuwe heb, kan onze pa er ‘effe’ niet mee lachen”

  Als de kleren de man maken, dan maken de tattoos Thibau Nys (20). Zijn levensvisie staat integraal op zijn rechterarm. Van een engeltje met een machinegeweer tot een duistere bijbel en een eeuwige veiligheidsspeld: de crosser geeft u een exclusieve rondleiding op z’n eigen huid. “Mijn vriendin Anna wou ook een tattoo, maar ik heb het haar afgeraden. Je plakt geen bumpersticker op een Ferrari.”
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. “I hate it but I love it": Wout van Aert komt daags na WK op sociale media terug op tweestrijd met Mathieu van der Poel
  122

  “I hate it but I love it": Wout van Aert komt daags na WK op sociale media terug op tweestrijd met Mathieu van der Poel

  Wat een strijd was het alweer, tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel in het veld van Hoogerheide. Uiteindelijk was het die tweede die op eigen bodem het WK veldrijden won, onze landgenoot baalde als een stekker. Vanochtend postte Van Aert een foto van beide tenoren op het strijdtoneel van Hoogerheide: “I hate it but I love it”, schreef hij erbij. “Ik haat het, maar ik hou ervan.” Een smiley met een traan volgde.