Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
© Photonews

INTERVIEW. Tomas Van Den Spiegel over het succes en de gebreken van de Wereldbeker: “De kalender is te vol, dáár ligt de zwakte van deze sport”

VELDRIJDENCross, dat is Vlaanderen en gedaan. Fout! Benidorm en Dublin hebben bewezen dat het veldrijden ook levensvatbaar is buiten onze regiogrenzen. Grote baas van Flanders Classics Tomas Van Den Spiegel over het succes en de gebreken van de nieuwe Wereldbeker. “Wij willen over veel spreken, maar wat zeker niet de bedoeling kan zijn, is dat er minder Wereldbekermanches komen en dat hun plaats dan ingenomen wordt door nog meer Vlaamse wedstrijden.”

8 reacties

 • Ceuppens Ronny

  2 maanden geleden
  Benidorm is een gravelrace en in de States hebben we niets verloren , Dublin is een meerwaarde . Het enige wat teld is geld , organisaties die al jaren crossen organiseren worden gesmoord . Die verstaan niet wat een vereniging moet doen om wat geld in het laatje te krijgen .
 • jacques hottelet

  2 maanden geleden
  Zeg gewoon waar het op staat de crossen achter de kerktoren zullen wijken voor het grote geld.
 • Jonah Kemps

  2 maanden geleden
  Ik vind het op zich geen slecht idee om nieuwe oorden op te zoeken, maar bepaalde klassiekers moeten natuurlijk wel in het circuit blijven om nog wat houvast te hebben, zoals de weg ook niet zonder zijn monumenten zou kunnen.
 • Rik Van loocke

  2 maanden geleden
  Een ex basketter die de grote baas is van alle Vlaamse wedstrijden op de weg en in het veld , die gaat het eens zeggen, en zen baas Vandenhaute zal het eens zeggen hoe ze in Anderlecht moeten voetballen , vraag eens de mening voor de wedstrijden op de weg aan Jose Decauwer en voor de cross aan Paul Herijgers , die mensen kennen er tenminste iets van .
 • willems michel

  2 maanden geleden
  Benidorm inderdaad een succes, ze waren er allemaal op stage.
 1. “Hij reed me in de hekken”: Eli Iserbyt woest op Laurens Sweeck na nieuw tumult in de cross
  20

  “Hij reed me in de hekken”: Eli Iserbyt woest op Laurens Sweeck na nieuw tumult in de cross

  Michael Vanthourenhout heeft de Parkcross in Maldegem gewonnen. De Europees kampioen klopte Laurens Sweeck in de sprint. Eli Iserbyt was achteraf woedend. Vlak voor de materiaalpost zou hij door toedoen van Sweeck in een hek zijn gereden. “Het is niet de eerste keer dat hij iets ongeoorloofd doet in de cross”, reageerde Iserbyt kwaad. Sweeck: “In een cross gebeuren die dingen nu eenmaal. Simpel. Niet meer, niet minder.”
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.