Mario De Clercq.
Volledig scherm
PREMIUM
Mario De Clercq. © Photo News

INTERVIEW. Mario De Clercq: “Als Eli, Michael of Toon ooit wereldkampioen willen worden, moeten ze het nú doen”

VeldrijdenTwintig jaar geleden won hij zijn derde wereldtitel, vandaag is hij de mentor van de belangrijkste Belgische kanshebbers voor WK-goud. Mario De Clercq (55) tussen Zolder en Fayetteville. “Het kan dagen goed gaan en een uur voor de start kan je plots ineenkrimpen van de stress.”

11 reacties

 • Karel Bellen

  4 maanden geleden
  Het zal ook niet voor dit jaar zijn. Tom Pidcock is er nog. Het ideale parcours voor hem.
 • Jean DE BRUYNE

  4 maanden geleden
  Van der haar of sweeck
 • Franky Hillen

  4 maanden geleden
  Hallo, Sweeckje is er ook nog hé ..oppassen met hem, ik geef hem evenveel kans hoor. Mijn favoriet!!!
 • wim rooyakkers

  4 maanden geleden
  Nu Wout en Mathieu niet meedoen. Staat het nog niet vast wie kampioen word.dus voor de spanning is het alleen maar mooi.
 • Francis Davis

  4 maanden geleden
  Als ze zo leep zijn als jij, moet dat lukken….
 1. Ploegleider Servais Knaven over Tom Pidcock, die in 2022 drie keer wereldkampioen wil worden: “Hij moet niet onderdoen voor Van Aert en Van der Poel”
  WK veldrijden
  5

  Ploeglei­der Servais Knaven over Tom Pidcock, die in 2022 drie keer wereldkam­pi­oen wil worden: “Hij moet niet onderdoen voor Van Aert en Van der Poel”

  Of Tom Pidcock, nu hij olympisch kampioen mountainbike is, ook de nieuwe wereldkampioen veldrijden kan worden? Ploegleider Servais Knaven gelooft van yes. Kan hij daarna, ook in 2022, wereldkampioen mountainbike worden? Knaven: “Jawel.” En kan hij dan in september in het Australische Wollongong Julian Alaphilippe uit de regenboogtrui rijden? Jazeker, zegt Knaven. “Ik ken maar één andere renner met dezelfde ambitie als Pidcock en dat is Mathieu van der Poel.”
 2. 153.700 euro versus 143.370 euro: beste vrouw in het veldrijden verdient opnieuw meer dan beste man
  PREMIUM
  Veldrijden
  54

  153.700 euro versus 143.370 euro: beste vrouw in het veldrijden verdient opnieuw meer dan beste man

  Het crossseizoen zit er sinds gisteren officieel op. De prijzen zijn verdeeld, renners en rensters maken de financiële balans van hun wintermaanden op. Opvallend: voor het derde opeenvolgende jaar sinds de gelijkschakeling van de barema’s overtreft de sterkste vrouw de sterkste man. Een analyse van de cijfers, met onder meer Wout van Aert die het met de helft minder moet doen dan ploeggenote Marianne Vos - terwijl ze elk evenveel crossen reden.
 1. “Verstrynge en Wyseure hadden de ballen aan hun lijf moeten hebben om het meteen te vertellen tegen de ploeg en Wellens”
  PREMIUM
  Veldrijden
  25

  “Verstrynge en Wyseure hadden de ballen aan hun lijf moeten hebben om het meteen te vertellen tegen de ploeg en Wellens”

  “Ik begrijp Bart Wellens, die vindt dat hem een mes in de rug is gestoken.” Ook onze analist Niels Albert kan niet voorbij de transfersoap rond veldrittalenten Emiel Verstrynge (20) en Joran Wyseure (21): “Die gasten hadden meer respect kunnen tonen.” Hij ziet er echter ook een mogelijkheid in voor gevestigde namen als Sweeck en zelfs Aerts.