BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Indrukwekkende Pidcock verovert wereldtitel veldrijden na lange solo, Iserbyt pakt brons

WK veldrijdenTom Pidcock (22) heeft zich in het Amerikaanse Fayetteville voor het eerst tot wereldkampioen veldrijden bij de profs gekroond. De Brit begon in de vierde ronde aan een lange solo en rondde die feilloos af. Eli Iserbyt was beste Belg op de derde plaats, Lars van der Haar eindigde als tweede.

104 reacties

 • Gino Denil

  5 maanden geleden
  Als ze in de VS iets de eerste keer doen dan zijn ze overtuigd dat ze het beter kunnen en bovendien willen ze de rest van de wereld tonen hoe het moet. Vandaar een weg van 10 meter breed. Met grastapijten om de kuiltjes en de steentjes onder te stoppen. Alleen aan die trap hadden ze nog vergeten om een lift te installeren. Niet iedereen is zo goed te been op een trap. Zeker niet met een fiets op de rug. Maar die fout maken ze de volgende keer wel goed.
 • Randy Brenkers

  5 maanden geleden
  Iserbyt en Vanthourenhout hebben gewoon een beginnersfout gemaakt. Uit de crossen van de andere categorieën was al duidelijk gebleken dat je op dat heuveltje vooral niet in het wiel moest zitten. Als je daar dan toch zit, moet je ook niet klagen over de gevolgen.
 • Azaire Vanhoutte

  5 maanden geleden
  dit heeft niet te maken met veld rijden was meer een wegkoers of mountebike koers waarvan de wereldkampioen dezelfde is ,maar goed de beste heeft gewonnen .
 • Ronny Wauters

  5 maanden geleden
  Het is een criterium ipv veldrijden!
 • Rudi Pieters

  5 maanden geleden
  Is sanne niet jonger dan brands en vos denk het wel