Van der Poel en Van Aert klieven door het zand.
Volledig scherm
Van der Poel en Van Aert klieven door het zand. © Photo News

IN BEELD. Vreugdetranen bij ‘MVDP’ en zwoegen op het strand: dit was het WK in Oostende

WK veldrijdenMathieu van der Poel heeft zichzelf opgevolgd als wereldkampioen. Na een duel tegen Wout van Aert, waarin (materiaal)pech als rode draad liep, won de Nederlander de titel. ‘t Werd een kampioenschap dat fantastische beelden opleverde. 

7 reacties

 • Roger Hochsteyn

  1 jaar geleden
  Toch een paar sportieve supporters die de winnaar "verdient" noemen, dank U En ja, de beste heeft gewonnen
 • Barbara Bervoets

  1 jaar geleden
  Twee topatleten respect voor alleen is onze nederlandse vriend iets beter in het veld.
 • Eddy Willems

  1 jaar geleden
  Heel jammer Wout van die lekke band, maar ik denk dat ook zonder MVDP de beste was. Dus dikke proficiat aan beiden voor het mooie WK waarop ze ons vergast hebben.
 • Greta Van Doorselaer

  1 jaar geleden
  Door pech 2de.jammer.super Wout
 • Ineke Visser

  1 jaar geleden
  Het was een heerlijk WK!
 1. Na de transferheisa. U23-wereldkampioen Joran Wyseure is er nog altijd niet goed van: “Die tweet van Wellens met mes in de rug: heel erg”
  PREMIUM
  Veldrijden
  46

  Na de transfer­hei­sa. U23-wereldkam­pi­oen Joran Wyseure is er nog altijd niet goed van: “Die tweet van Wellens met mes in de rug: heel erg”

  Wereldkampioen veldrijden bij de U23 Joran Wyseure (21) werd zaterdag achtste in Gavere en zondag tweede in Brussel. Maar Wyseure haalde de voorbije dagen vooral het nieuws met een veelbesproken transfer naar de Alpecin-Fenix-ploeg van Philip en Christoph Roodhooft. Dat zorgde voor zoveel reuring dat Wyseure er nog altijd niet goed van is. “Tot dertig seconden voor de start van de cross in Gavere gisteren keerde mijn maag nog altijd van de stress en van de spanning.”
 2. Laurens Sweeck maakt zich boos maar wint wel Parkcross van Maldegem: “Hard voor moeten knokken”
  Play
  Veldrijden
  34

  Laurens Sweeck maakt zich boos maar wint wel Parkcross: “Ze hielden de achtervol­ging net draaiende”

  Laurens Sweeck heeft de Parkcross van Maldegem gewonnen, de voorlaatste manche van de Ethias Cross. Sweeck opende de debatten, kreeg het gezelschap van Michael Vanthourenhout, maar die viel op drie ronden van het einde letterlijk weg. Eli Iserbyt werd tweede, voor Lars van der Haar. Sweeck maakte zich onderweg ook even boos omdat z’n ploegmaats te weinig steun verleenden.